Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova številka Družine že čaka, da jo prelistate

Za vas piše:
D. O.
Objava: 28. 11. 2012 / 09:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova številka Družine že čaka, da jo prelistate

Izšla je 48. številka Družine, v kateri vas vabimo k branju o sklepu Slomškovega leta, tednu Karitas, papeževi knjigi o Jezusovem otroštvu, evangelizaciji urbanega življenja in tednu Karitas. Če ste zamudili knjižni sejem, si preberite nekaj misli s predstavitve knjige S. Kierkegaarda Dejanja ljubezni in I. Štuheca Veter v megli, objavljamo pa tudi povzetke drugega dela Nikodemovih večerov v Ljubljani.
Adventno reševanje duše

V decembru, tem natrpanem mesecu, hitimo po opravkih in rešujemo zadeve, ki jih je treba opraviti do konca leta. Ob zvokih raznih »džinglbelzov« trgovci poskušajo izboljšati svojo letno bilanco, kupci pa podlegamo njihovim čarom. Kako v takšnem ozračju »rešiti svojo dušo«?


Knjiga papeža Benedikta XVI. o Jezusovem otroštvu

Objavljamo nekaj odlomkov iz tretje papeževe knjige Jezus iz Nazareta, v kateri poskuša razložiti, kaj Matej in Luka v svojih evangelijih poročata o Jezusovem otroštvu.


Evangelizacija hitečih velemest

Med svetniškimi osebnostmi, ki dajejo odločilen pečat koncu 20. stoletja, je Peter Goursat, ustanovitelj skupnosti Emanuel. Zaznamujeta ga globoka ponižnost in velika iznajdljivost pri novi evangelizaciji hitečih velemest. V Sloveniji je skupnost Emanuel navzoča 20 let. Njegovo življenje in delo so ob izidu knjige 25. novembra predstavili v župniji Trnovo.

Ob tednu Karitas intervju z njenim sodelavcem Petrom Tomažičem
»Družba brez solidarnosti po ekonomski plati ne more preživeti takega demografskega stanja, kakršno je pri nas. Župnija je idealen prostor za medgeneracijako sožitje, če samo pogledamo prepletanje generacij ... Vsaka župnija je že neke vrste medgeneracijski center.«


Kako razpihati družbeno meglo?

Na knjižnem sejmu je založba Družina v debatni kavarni predstavila knjigo dr. Ivana Štuheca Veter v megli, v kateri je zbral komentarje in predavanja zadnjih dvanajstih let. Objavljamo povzetek pogovora na sejmu, v katerem so poleg Štuheca sodelovali še urednica na POP TV Špela Šipek, klasični filolog in publicist dr. Brane Senegačnik ter urednik zamejskega katoliškega tednika Novi glas Jurij Paljk.


Nevarni in očarljivi Kierkegaard

Na knjižnem sejmu je na pisateljskem odru Pokusimo besedo založba Družina predstavila prevod knjige Soerena Kierkegaarda Dejanja ljubezni. S prevajalcem knjige dr. Andrejem Capudrom se je pogovarjal p. dr. Edvard Kovač. Iz dobro uro trajajočega pogovora smo izbrali nekaj misli, videoposnetek pogovora pa objavljamo na spletni strani.


Z delitvami ni nič narobe, z razdeljenostjo pa je

Objavljamo drugi del povzetkov Nikodemovih večerov v Ljubljani z naslovom Naši – vaši, na katerem so sodelovali zgodovinar dr. Stane Granda, publicistka Urška Makovec in sociolog dr. Urban Vehovar, ter Denar – čigav vladar?, na katerem sta svoj pogled na denar odkrivala teolog dr. Ivan Štuhec in predsednik Združenja bank dr. France Arhar.


Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh