Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova številka revije Cerkev danes

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 12. 10. 2020 / 09:54
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2020 / 10:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova številka revije Cerkev danes

Nova številka revije Cerkev danes

Nova izdaja prinaša zanimiva in sveža razmišljanja z različnih področij cerkvenega življenja.
V uvodniku revije Cerkev danes nam Branko Cestnik, urednik revije in župnik v Frankolovem, postavlja vprašanje, če se je oznanjevanja mogoče naučiti oziroma ga izboljšati. »Bog nam je dal um in spretnosti, mi lahko v večjo Božjo slavo z intelektualnim delom povečamo odličnost uma, z učenjem komunikacije, pedagogike, retorike ... pa odličnost oznanjevalnih spretnosti,« je prepričan Cestnik.

Pater Silvo Šinkovec se v svojem razmišljanju podaja na področje vzgoje – kako poučevati in katera didaktična načela pri tem uporabljati.

Ervin Mozetič, župnik v župniji Koper – Sv. Marko, ponuja nekaj namigov, kakšna naj bo (in kakšna ne) dobra pridiga: »Pridiganje ne sme biti naduto, ampak krotko, kar daje veselje. Vse, kar oznanja Gospod, je veselo oznanilo. Duhovnik naredi oznanilo veselo z vso svojo osebnostjo. Kadar pridiga, naj to počne z veseljem, ki se dotakne srca njegovih ljudi, in sicer po besedi, s katero se je Gospod dotaknil njega v molitvi.«

Luka Mavrič (Škofijski urad za družino) podaja nove smernice za pripravo na zakon.

Gotovo ne smete spregledati pogovora z generalnim vikarjem Koprske škofije msgr. Slavkom Rebcem pod naslovom »Covid pastorala davno pred covidom?«

Sestra Majda Burger je spregovorila o novem pravilniku za katehezo, Barbara Porenta, specialistka s področja zakonske in družinske terapije, pa o tem, kako pomembni so odnosi – še posebno v teh »korona« časih.

Preberite si še navodila oziroma pravila obnašanja v cerkvenih stavbah, ki jih je zapisala Bojana Košnik Čuk, ter poročilo o slikarski razstavi Mire Ličen.


Letna naročnina na revijo je 35,40 evra. Ob naročilu prejmete darilo knjigo Moli in delaj Anselma Gruna. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh