Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova vatikanska spletna stran za mlade

Objava: 20. 05. 2009 / 09:04
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nova vatikanska spletna stran za mlade

www.pope2you.net na voljo z jutrišnjim dnem

Z jutrišnjim dnem v Vatikanu odpirajo novo spletno stran z naslovom www.pope2you.net (‘Papež prihaja k Tebi’), ki bo namenjena predvsem mladim. Kot je na predstavitvi pojasnil predsednik Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja, nadškof Claudio Maria Celli, bo na to kazala že uvodna stran, na kateri bo fotografija papeža sredi skupine mladih. Stran bo zaenkrat delovala v petih jezikih: italijanščini, francoščini, španščini, angleščini in nemščini. Po Cellijevih besedah bo to neke vrste poskus – prek spletne strani bodo skušali vzpostaviti pogovor z mladimi: bogat, prijeten, odprt in iskren pogovor.

Z računalniško povezavo (linkom) bodo uporabniki spletne strani povezani s papežem na Facebooku. Papež tja ‘zaenkrat še ne’ piše sam, je smeje pojasnil Celli, uporabniki pa lahko kljub temu prebirajo njegove misli, si ogledajo posnetke papeža pri pogovoru z mladimi, in s svojimi prijatelji razpravljajo o vsebinah.

K spletni strani ‘pope2you’ sodi tudi ‘Wikicath’, stran, ki jo po vzoru ‘Wikipedie’ pripravljajo ob letošnji nedelji sredstev družbenega obveščanja, ki jo obhajamo 24. maja. Uporabniki bodo imeli možnost povezave z mednarodnim katoliškim poročevalskim kanalom ‘H2Onews’, ki ga bo mogoče naložiti tudi na ‘iPhone’, pa z vatikanskim spletnim portalom na YouTube, kjer si je od letošnjega januarja mogoče ogledati kratke reportaže o aktualnem dogajanju v Vatikanu v italijanskem, angleškem, španskem in nemškem jeziku.

V papeževi poslanici ob letošnji nedelji sredstev družbenega obveščanja se sveti oče obrača predvsem na mlade katoličane in jih vabi, naj bodo ‘priče svoje vere’ v svetu svetovnega spleta. Mladi, ki so vešči uporabe novih komunikacijskih tehnik, imajo nalogo, da evangelizirajo svet računalnikov. Tema letošnje nedelje sredstev družbenega obveščanja nosi naslov ‘Nove tehnologije – nove povezave. Za kulturo spoštovanja, dialoga, prjateljstva’.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh