Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova zapoved ljubezni

Za vas piše:
U.
Objava: 15. 05. 2022 / 09:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2022 / 09:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nova zapoved ljubezni
Ljubíte se med seboj! FOTO: Tatjana Splichal

Nova zapoved ljubezni

Gradivo Slovenskega katehetskega urada (SKU) za družine za nedeljo, 15. maja (5. velikonočna nedelja).

Gradivo je pripravil Slovenski katehetski urad (SKU), objavljeno je bilo tudi v Naši družini (19/2022).

Razmislek o evangeliju (Jn 13,31-35)

Današnji evangelij je skoraj nekoliko nenavaden za velikonočne nedelje. Spominja nas na trpljenje, ki ga je prestal Jezus in na katerega smo v velikonočnem veselju skoraj pozabili. Zanimiva stvar je naš spomin. Težke stvari iz preteklosti hitro izbriše, po drugi strani pa zamero »kuha« neizmerno dolgo. Jezus je trpel za nas in nam s svojim trpljenjem, smrtjo odprl vrata v nebesa. Da je to res, nam je pokazal s svojim vstajenjem in pričeval s svojimi prikazovanji. Njegova zapoved ljubezni nam je smerokaz, ki nas bo zanesljivo pripeljal v brezčasno večnost z njim. Po odnosu, ki ga imamo med seboj, pa ljudje okrog nas spoznavajo naš odnos do njega. Družbena pričakovanja do kristjanov so zelo visoka – glede na Jezusovo zapoved tudi precej upravičena.

Predlogi pesmi

Velikonočne, Ko čutiš to, Danes je dan.


Vprašanja za pogovor v družini

Od koga v svojem okolju najbolj občutim, da me ima rad? Kaj mi pomeni, da imam dobrega prijatelja/prijateljico? Kako lahko pokažem svojim bližnjim, da verjamem, da jih ima Jezus prav tako rad kot mene?

Dejavnost

V skrbi za domači majniški oltarček ne pozabimo na družinsko molitev; vanjo vključimo prošnjo za družine v stiski, mir na svetu in za ljudi, ki so nam blizu. Danes pa bomo pogledali naokrog in našli darilo za nekoga, ki ga že dolgo nismo obiskali. Napisali mu bomo voščilo in ga poklicali. Morda pa nas tudi sprejme na obisk.

Kupi v trgovini

167 - Pravilnik za katehezo
Cerkveni dokumenti
16,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh