Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nove hiše za žrtve poplav v Pakistanu

Objava: 08. 08. 2011 / 07:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nove hiše za žrtve poplav v Pakistanu

Pakistanska Karitas je pričela z gradnjo petstotih hiš za žrtve lanskih poplav.

Pakistanska Karitas je sporočila, da je pričela z gradnjo petstotih hiš za žrtve lanskih poplav na jugu Pakistana. Generalni tajnik Karitas, Shamas Shamaun, je povedal, da je to njihovo darilo ob zaključku ramadana in da želijo deliti bolečino s tistimi, ki so bili prizadeti v naravni katastrofi.

Karitas zaenkrat načrtuje gradnjo dva tisoč petstotih hiš v dveh okrožjih, ki so ju lanske uničujoče poplave najbolj prizadele. Hiše so začasne, saj tako ljudje ne bodo imeli težav z vprašanjem zemljiškega lastništva, je še povedal Shamaun. Dodal je, da eno leto po poplavah veliko ljudi živi v poškodovanih slamnatih kolibah in da bo cementna osnova, ki so jo načrtovali, zaščitila hiše v monsunskem obdobju.

Kot poročajo pri Radiu Vatikan, je Pakistanska Karitas v zadnjem letu priskrbela pomoč za 44.670 družin, od tega je skoraj tri tisoč pripadnikov manjšin. Sicer pa so prebivalci ponovno začeli obdelovati zemljo, čeprav se je po poplavah sestava zemlje popolnoma spremenila – ponekod je zemlja postala bistveno bolj rodovitna, medtem ko je v drugih predelih popolnoma uničena.


Fotografija je simbolična.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh