Zapri
Iskanje

Novembrski Magnificat

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 15. 10. 2020 / 08:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2020 / 08:02
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Novembrski Magnificat

Novembrski Magnificat
Izšla je nova številka revije Magnificat.
Revija Magnificat nas popelje v mesec november, ki se prične z dvojnim praznikom: Vsi sveti (1. november) in Spomin vseh vernih rajnih (2. november). Kljub temu da nam epidemiološke razmere onemogočajo praznovanje v večjem številu, kot smo ga vajeni, pa naj bo to letos priložnost, da za naše rajne več molimo, čeprav v zavetju svojih domov.

Dne 8. novembra bomo praznovali Zahvalno nedeljo. Papež Frančišek je 33. nedeljo med letom (letos 15. novembra) razglasil za svetovni dan ubogih in temu je posvečena tudi devetdnevnica, ki jo boste lahko obhajali z napotki v novi številke revije.

Na praznik Jezusa Kralja vesoljstva bomo pričeli Teden Karitas, teden pred tem pa se bomo spominjali zaporov in vseh, ki so povezani z njimi.

Ne spreglejte, da prva adventna nedelja letos nastopi že novembra – natančneje 29. novembra.

Naslovnica Magnificata nas tokrat seznanja z mozaikom iz znamenite Hagije Sofije. Gre za podobo Kristusa Pantokratorja, tradicionalne trodelne ikone v bizantinski in pravoslavni umetnosti, ki predstavlja Kristusa v slavi. Razlago zanjo je prispeval akademski slikar Jožef Muhovič.

Naj vas novi Magnificat popelje proti zaključku letošnjega cerkvenega leta in naj vam da novih molitvenih moči in upanja. Ta mesec vas bodo nagovarjali izreki našega svetniškega kandidata prof. dr. Antona Strleta. Njegove besede so še kako aktualne tudi za današnji čas: »Če bomo hoteli ostati pri življenju, se bomo morali v vsem bolj nasloniti na Kristusa.«


V mesecu novembru in decembru Založba Družina nudi možnost, da tisti, ki še ne poznate revije Magnificat, naročite dva izvoda za ceno enega - za samo 4,90 evrov.

Letna naročnina za naročnike Družine je skupaj z 10 % popustom 52,92 evra. Ob naročilu prejmete darilo: knjigo 5 minut s Svetim Duhom. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close