Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi blaženi v italijanski Cerkvi

Objava: 27. 05. 2013 / 09:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi blaženi v italijanski Cerkvi

V Palermu so v soboto za blaženega razglasili protimafijskega duhovnika Pina Puglisija, ki v Cerkvi velja za simbolni lik v boju proti organiziranem kriminalu.

V Palermu so v soboto za blaženega razglasili protimafijskega duhovnika Giuseppeja Puglisija (1937-1993), ki v Cerkvi velja za simbolni lik v boju proti organiziranemu kriminalu. Siciljanskega duhovnika so na njegovem hišnem pragu ustrelili pripadniki tamkajšnjega mafijskega združenja. Sobotnega slovesnega bogoslužja na prostem se je udeležilo okoli sto tisoč ljudi. V lanskem juniju je Vatikan Puglisija priznal za mučenca.

Puglisijevo mučeništvo ni opomin zgolj tistim, ki svojo zunanjo religioznost mešajo z vdajanjem nasilju in zlu, je v svojem nagovoru dejal palermski nadškof kardinal Paolo Romeo. Vsi, ki so kdaj doživeli zlo, so poklicani, naj se trdno oklenejo svoje vere. Slovesno razglasitev za blaženega je vodil njegov predhodnik, kardinal Salvatore De Giorgi.

Puglisija je plačani morilec ustrelil 15. septembra 1993 pred vrati njegovega domovanja v Palermo. Don Puglisi je v svojih pridigah vedno izražal kritiko do mafije in si je prizadeval za resocializacijo mladih, ki jih je mafija speljala na pot kriminala in nasilja. Za otroke in mlade z ulice je ustanovil center, imenovan 'Oče naš'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh