Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi Najst tokrat o poklicanosti

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 30. 12. 2020 / 08:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2020 / 14:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novi Najst tokrat o poklicanosti

Novi Najst tokrat o poklicanosti

Izšla je revija Najst za januar in februar 2021.
Novi Najst ima tokrat za osrednjo temo poklicanost. »Ali pišeš zgodbo svojega življenja, ali pa jo le bereš? Poskušaš vsak dan iz svojega življenja narediti največ, ali le pasivno spremljaš, kako minevajo dnevi?« v uvodnika mlade sprašuje Klemen Čeligoj.

V glasbenem kotičku predstavljamo glasbeno skupino Zvezdosledi. Mladostno razigrani, iskrivi in ustvarjalni prijatelji, ki z glasbo pripovedujejo številne zgodbe življenja, vsekakor pa spodbujajo k sledenju tisti Zvezdi, ki je spremljala tudi modre z vzhoda.

Predstavljen je zanimiv poklic tolmačke znakovnega jezika, v tokratni številki pa nismo mogli mimo zelo aktualne tematike o šolanju na daljavo.



Duhovnik Matevž Mehle v svoji kolumni svetuje, kako izbrati svoj poklic. »Bog ima zate pripravljeno čudovito življenje. Če boš iskal Njegovo voljo, ti nikoli ničesar ne bo manjkalo in boš vedno izpolnjen,« je prepričan.

V športni rubriki boste spoznali nogometašico Saro Nemet, ki v zadnjih mesecih dela tudi na ljubljanski Infekcijski kliniki ob najtežjih primerih bolnikov s covidom 19.

V rubriki Potepuh je predstavljen priljubljen romarski kraj – Taize.

V novem Najstu si preberite tudi življenjsko zgodbo sv. Roka, ki se mu posebej priporočamo prav v času nalezljivih bolezni.

Na koncu ne spreglejte še literarnega natečaja 2021. Nagrade so tokrat res privlačne, zato se hitro lotite ustvarjanja!


Letna naročnina na revijo Najst je 27 evrov. Ob naročilu prejmete darilo: knjigo Čista zmaga. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh