Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi papež bo moral počakati na selitev

Objava: 13. 03. 2013 / 09:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi papež bo moral počakati na selitev

Papeški prostori takoj po izvolitvi še ne bodo pripravljeni, saj so potrebna nekatera manjša prenovitvena dela.

Nihče še ne ve, kdo bo novi papež, s precejšnjo gotovostjo pa lahko trdimo, da bo takoj po izvolitvi sprva bival v 'začasnih' prostorih.

»Novi papež bo sprva bival v začasnih prostorih, ker je papeška rezidenca v tretjem nadstropju Apostolske palače zaenkrat še zapečatena, potrebna pa so tudi manjša prenovitvena dela«, je na tiskovni konferenci pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. »Tako kot papež Ratzinger«, je dejal p. Lombardi, »bo tudi novoizvoljeni poglavar katoliške Cerkve prvih nekaj tednov prebival v Gostišču svete Marte.«

Papeški prostori so bili zapečateni 28. februarja, ko je Benedikt XVI. zapustil Vatikan. Delavci, ki bodo opravili prenovitvena dela, bodo poskrbeli tudi za morebitne spremembe na željo novega papeža.

Napoved časnikarjem je pospremil ogled kratkega filma, v katerem so prikazani prostori v omenjenem gostišču – gre za neke vrste hotelsko ustanovo, v kateri v času konklava bivajo tudi vsi kardinali volilci. Prihodnji papež bo prebival v prostorih z manjšo spalnico, dnevno in študijsko sobo.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh