Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi papežev odposlanec v Madridu

Objava: 21. 08. 2009 / 07:04
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi papežev odposlanec v Madridu

Papež je za novega apostolskega nuncija v Španiji imenoval 65-letnega Renza Fratinija

Papež Benedikt XVI.je vatikanskega diplomata Renza Fratinija imenoval za novega apostolskega nuncija v Španiji. 65-letni Italijan je zadnjih pet let deloval kot odposlanec Svetega sedeža v Nigeriji.

Rojen je bil v vzhodni Italiji v mestu Urbisaglia, duhovniško posvečenje pa je prejel pri 25 letih. Diplomatsko službo pri Svetem sedežu je nastopil leta 1974, deloval pa je na papeških predstavništvih na Japonskem, v Nigeriji, Etiopiji, Grčiji, Ekvadorju, Jeruzalemu, Palestini in Franciji. Leta 1993 je bil imenovan za apostolskega nuncija v Pakistanu in čez nekaj mesecev prejel tudi škofovsko posvečenje.

V obdobju enajstih let je nadškof Fratini opravljal naloge apostolskega nuncija v Indoneziji, v Timorju in nazadnje v Nigeriji.

V Madridu bo nasledil portugalskega nadškofa Manuela Monteira de Castra, ki je bil pred nekaj tedni imenovan za tajnika in s tem 'drugega moža' vatikanske Kongregacije za škofe. Fratini pa je bil obenem imenovan za nuncija v Andori in za stalnega opazovalca Svetega sedeža pri Svetovni turistični organizaciji s sedežem v Madridu. Svetovna turistična organizacija deluje v okviru Združenih narodov od leta 2003, vanjo pa je včlanjenih 153 držav.

Nuncijatura v Španiji velja za eno izmed najpomembnejših predstavništev Vatikana v tujini. Njeni predstojniki so po preteku praviloma štiriletnega mandata običajno premeščeni na odgovornejše delovno mesto v papeški diplomaciji ali pa v Vatikan.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh