Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi SLO prinaša bogate vsebine

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 26. 11. 2020 / 10:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2020 / 10:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novi SLO prinaša bogate vsebine

Novi SLO prinaša bogate vsebine

Izšla je nova številka revije SLO.
V novi številki revije SLO boste v prispevku dr. Andreja Nareda prebirali o Kranjskih deželnih stanovih in zborih.

O »bohinjskem astronomu« piše dr. Stanislav Južnič. Za najvidnejšega slovenskega astronoma in meteorologa predpreteklega stoletja namreč velja Volbenk Marian Koller.

Mag. Blaž Otrin piše o Kristjanu Pajeru, ki ga imenujemo kar »slovenski Indiana Jones«. Življenjska zgodba Christiana Paierja (1839–1895) je kot avanturistični roman, kjer ne manjka življenjsko nevarnih pustolovščin, bleščečih dosežkov, ljubezenskih zapletov in tragičnih padcev. Paier velja za pionirja evropske popotne fotografije in enega prvih Evropejcev, ki je fotografije svete dežele prinesel v Evropo.


V javnosti pogosto slišimo mnenje, da zgodovino pišejo zmagovalci. V Gorenjskem muzeju pa so s pridobitvijo gradiva iz Južne Afrike dobili priložnost, da opozorijo na pomembnost zgodovine malega človeka. Tako so predstavili Ljudmilo Belcijan, dekle iz ozadja zgodovine, in njeno pot v Afriko z družino kneza Pavla Karađorđevića. Več o tem v prispevku Alenke Pipan.

O tem, kakšna je bila vloga 25. območnega štaba v osamosvojitveni vojni, piše dr. Tomaž Teropšič, zapiske iz Maistrove rojstne hiše pa nam razkriva Alenka Juvan.

Vabljeni k branju teh in drugih poglobljenih prispevkov!


Letna naročnina na revijo SLO je 27,60 evra. Ob naročilu na revijo prejmete darilo: knjigo Janez Evangelist Krek za Slovence. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh