Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi spletni portal evropskih škofovskih konferenc

Objava: 10. 05. 2012 / 09:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi spletni portal evropskih škofovskih konferenc

Na spletnem naslovu www.eurocathinfo.eu bo mogoč dostop do uradnih izjav in dokumentov vseh škofovskih konferenc v Evropi.

Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) je včeraj predstavil novi skupni informacijski portal vseh evropskih katoliških škofovskih konferenc. Na spletnem naslovu http://www.eurocathinfo.eu bo mogoč dostop do uradnih izjav in dokumentov vseh triintridesetih škofovskih konferenc v Evropi ter nadškofij Luksemburg, Monako, Ciper, škofije Kišinjev v Moldaviji in ukrajinske škofije Mukačevo v Ukrajini.

Kot poročajo na spletni strani Slovenske škofovske konference, je nova spletna stran v prvi vrsti namenjena zbiranju novic življenja Cerkve v posameznih državah ter informiranju širše javnosti s pomembnejšimi dogodki. Stran bodo sooblikovale posamezne škofovske konference s prispevki življenja iz krajevnih Cerkva. Projekt je nastal na pobudo Sveta evropskih škofovskih konferenc ter Komisije škofovskih konferenc Evropske zveze.

S pomočjo interaktivnega zemljevida Evrope se bodo obiskovalci spletne strani lahko informirali o nastanku in sestavi posameznih evropskih škofovskih konferenc ter o njihovih predsednikih in glavnih tajnikih. Spletna stran vsebuje povezave do pomembnejših ustanov Evropskezveze in katoliške Cerkve, na njej sta dostopna informacijska biltena CCCE-ja Litterae Communionis ter bilten COMECE-ja Europeinfos. Obiskovalcem so na voljo tudi povezave do mednarodnih dogodkov iz cerkvenega življenja.

Novo spletno stran so v Rimu predstavili na dan Evrope, kar tudi na simbolični ravni nakazuje pomen evropskega povezovanja.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh