Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novo mesto: slovesno ob obletnici blagoslovitve bolnišnične kapele [FOTO]

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 06. 06. 2024 / 09:45
Oznake: Cerkev, Maša, Škof, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2024 / 10:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novo mesto: slovesno ob obletnici blagoslovitve bolnišnične kapele [FOTO]
Škof Saje z direktorico bolnišnice dr. Kramar Zupanovo, bolnišničnim duhovnikom p. Novakom in s p. Kosom. FOTO: Splošna bolnišnica Novo mesto

Novo mesto: slovesno ob obletnici blagoslovitve bolnišnične kapele [FOTO]

V Splošni bolnišnici Novo mesto so v teh dneh obeležili sedmo obletnico blagoslovitve nove bolnišničnega kapele Lurške Matere Božje. Praznično sveto mašo je daroval novomeški škof dr. Andrej Saje.

Somaševala sta bolnišnični duhovnik p. Marko Novak in p. Gregor Kos, župnik v Kloštru, sporočajo na spletni strani novomeške škofije. Po uvodnem nagovoru bolnišničnega duhovnika je navzoče nagovorila direktorica bolnišnice, doc. dr. Milena Kramar Zupan, ki je poudarila pomen spoštovanja, povezanosti, zaupanja in dobrih odnosov, ob tem pa izpostavila tudi dragoceno zavezništvo med duhovno oskrbo pacientov in bolnišničnim osebjem, kar prispeva k celostni oskrbi in boljšemu počutju pacientov.

Nagovor p. Marka Novaka. FOTO: FB/Splošna bolnišnica Novo mesto

Po čestitki ob obletnici je zbrane nagovoril tudi škof Saje. Ob koncu svete maše so se verniki zahvalili gospodu škofu, bolnišnični duhovnik p. Marko Novak pa direktorici bolnišnice za podporo in sodelovanje v vseh letih delovanja bolnišnične kapele.

Praznični sveti maši je sledilo prijetno druženje v preddverju pred kapelo. FOTO: FB/Splošna bolnišnica Novo mesto

Praznični sveti maši je sledilo prijetno druženje v preddverju pred kapelo, kjer so se zbrani še dodatno povezali v duhu skupnosti in medsebojne podpore.


V novomeški bolnišnici so redne svete maše ob nedeljah in sredah zvečer ter ob praznikih in obletnicah, kar omogoča stalno duhovno podporo in oskrbo tamkajšnjim pacientom in njihovim bližnjim.

Nalaganje
Nazaj na vrh