Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novo vlado lahko pričakujemo sredi junija

Za vas piše:
T. M.
Objava: 01. 05. 2022 / 16:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.05.2022 / 16:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novo vlado lahko pričakujemo sredi junija
Na novo se bodo oblikovala tudi delovna telesa Državnega zbora. FOTO: Tatjana Splichal

Novo vlado lahko pričakujemo sredi junija

Ustanovna seja Državnega zbora po aprilskih volitvah bo glede na časovnico predvidoma 13. maja.

Predsednik republike Borut Pahor je v torek dejal, da bo predlog za mandatarja po pogovoru s poslanskimi skupinami v Državnega poslal okoli 23. maja, novo vlado pa bi lahko po njegovi oceni dobili že v začetku junija. Na novo se bodo oblikovala tudi delovna telesa Državnega zbora. 

Žiga Turk: Slovenija nima resnične demokracije

Počakati še na uradne rezultate

Po volitvah v Državni zbor, ki so se odvile 24. aprila, bodo v torek, 3. maja, obstoječim glasovom prišteli še glasovnice, ki bodo prišle iz tujine. Seštevek bo dal končen izid volitev, ki pa ga mora Državna volilna komisija nato še uradno potrditi. 

Aleš Maver: Kakšno zunanjo politiko lahko pričakujemo od nove vlade?

»Najkasneje pet dni pred prvo sejo državnega zbora dotedanji predsednik Državnega zbora skliče kolegij začasnih vodij poslanskih skupin in poslancev narodnih skupnosti. Na njem določijo predlog dnevnega reda prve seje, sedežni red poslancev v dvorani, poslanske skupine, ki jim pripada mesto predsednika in podpredsednika mandatno-volilne komisije ter njeno sestavo. Lahko določijo tudi sestavo drugih delovnih teles,« poroča STA. 

Branko Cestnik: 406.000 glasov

Robert Golob in Urška Klakočar Zupančič

Ena izmed kandidatov za vodenje Državnega zbora, ki se jo najpogosteje omenja v javnosti, je podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič. Najverjetnejši kandidat za mandatarja pa ostaja Robert Golob, prvak stranke Gibanje Svoboda, ki je na volitvah prepričljivo zmagala.


Nalaganje
Nazaj na vrh