Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novoletni sklepi

Za vas piše:
Agata Hren
Objava: 04. 01. 2022 / 09:36
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2022 / 09:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novoletni sklepi
Novo leto je zame velika in pomembna duhovna izkušnja. FOTO: Pexels

Novoletni sklepi

Ko pridemo do novoletnih sklepov, sva z možem že veterana – vsak v svojo smer in za vsakega pomenijo nekaj drugega.

Mož novoletnim sklepom pravi osebni cilj za leto. Izbere si enega in pri njem ne popusti, pa čeprav mora v decembru narediti sto sklec na dan, ker med letom ni bil vedno reden. 

Sama pa doživljam prelom leta drugače. Vsako novo leto začnem z obredom – razmišljam o preteklem letu in molim za vodstvo, kam naprej. 

Ta prehod je zame velika in izjemno pomembna duhovna izkušnja, ki mi obarva celotno leto, ki je pred mano. 

Kombinacija poglobljenosti in Božje milosti mi da izjemno močne notranje občutke, kot da bi mi Sveti Duh zelo jasno nakazal smer. Pred leti sem tako sprejela odločitev, da se bom poslovila od spletne trgovine, ki sem jo imela. Občutek gotovosti me je tako presenetil, da se še vedno spominjam kraja in ure, ko se je to zgodilo. 

Iz novoletnega navdiha sem črpala moč, da sem postavila svojo spletno stran za delo, ki ga opravljam zdaj, in naredila še marsikateri korak, ki bi mi sam po sebi povzročal strah, tukaj pa sem bila na točki brez vrnitve – če ne poslušam tega navdiha, se izneverim Duhu, ki deluje v meni, in onemogočam svoj razvoj v osebo, ki jo želi Bog.

»Gospod, kaj mi pripravljaš v letu, ki je pred mano?« FOTO: Pexels

Najbolj doživet novoletni sklep je bil lansko leto. Za mano je bilo leto hude anksioznosti – izolacija, zaprte šole, novorojenčica, gradnja hiše in seveda temu ob bok sodi tudi finančna negotovost. Res ni bilo enostavno in vedela sem, da tako ne more iti naprej. 

Bog mi lahko ponudi toliko več ne glede na razmere, v katerih se znajdem. Bil je 4. januar in ni mi še uspelo poiskati časa za svoj ritual. Ker je bila hiša mojih staršev, kjer smo praznovali, polna ljudi, sem se odločila, da grem na sprehod. Še vedno sem ganjena nad Božjo zvestobo, ki se mi kaže v tem, da Bog hiti izkoristiti vsak trenutek, ki mu ga namenim – kot da bi vso milost, ki mi jo hoče dati, zgostil v nekaj minut, ki mu jih premorem izročiti. 

V tistem obdobju sem vsakodnevno vsaj nekaj minut namenila molitvi v tišini, da sem poslušala, kaj govori Bog v mojem srcu. Tudi tokrat sem mu zastavila konkretno vprašanje: »Gospod, kaj mi pripravljaš v letu, ki je pred mano?«

V svojem srcu sem zelo jasno zaslišala besede: To leto naj bo leto brez zaskrbljenosti. Želim, da se radikalno odločiš za življenje brez zaskrbljenosti v moji navzočnosti. Ne dovoli, da ti kaj vzame notranji mir. Želim, da je tvoje srce prisotno v družini. Delo te ne sme odnesti. Postavi me pred test! Skrbel bom za tvoje delo, da lahko v miru živiš svojo ustvarjalnost, ki je moj dar. Naredi finančni plan in bom poskrbel. Želim, da živiš v svobodi.

Iskreno lahko povem, da sem se ob teh besedah še sama namuznila in pomislila, ali bi mi res Bog rekel kaj takega. Je mogoče vse samo sad moje domišljije? Pa sem si rekla, da bom zaupala in videla, kaj se bo zgodilo. 

Naredila sem finančni plan dohodkov, ne da bi konkretno vedela, kako do njega. Ni bil nerealen, da bi recimo kazalo, da bo umrla neznana bogata teta iz Amerike, je bil pa na zgornji meji dosegljivega glede na moj okus. Ko sem ga pokazala Gašperju, mi je svetoval, da ga kar konkretno zaokrožim navzgor. Pa sem ga.

Zadnje tri mesece vsakomur, ki me posluša, s solzami ganjenosti pripovedujem o tem. Cilj najinih dohodkov se je izpolnil že oktobra, zaslužki zadnjih mesecev so bili le v plus. 

Bog je zvest! Aleluja!

Jaz sem za novoletni sklep rekla NE zaskrbljenosti, Bog pa je držal svoje obljube. Naj bo novo leto ali kakšna druga osebna prelomnica – vedno je vredno, da nam On pokaže pot.


Prispevek je bil najprej objavljen v tedniku Naša družina (1/2022). 

Nalaganje
Nazaj na vrh