Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novomašnik Tilen Kocjančič

Za vas piše:
U.
Objava: 28. 06. 2021 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2021 / 10:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novomašnik Tilen Kocjančič
Tilen Kocjančič. FOTO: Tatjana Splichal.

Novomašnik Tilen Kocjančič

Tilen Kocjančič prihaja iz Kopra.

V nadaljevanju je predstavljeno novomašno geslo, ki si ga je Tilen Kocjančič izbral ob začetku svoje duhovniške poti. Njegovo celotno življenjsko zgodbo si preberite v novi številki tednika Družina (26/2021).

»Da obrodite sad in vaš sad ostane.«

Za novomašno geslo sem izbral besede iz Janezovega evangelija: »Ut fructum adferatis et fructus vester maneat – Da obrodite sad in vaš sad ostane« (Jn 15,16). K izbiri me je nagibalo več razlogov.

Večkrat sem premišljeval ravno o pomenu svobode, darovanja in služenja. Spoznal sem, da je lahko moje življenje rodovitno in izpopolnjeno, samo če se nesebično darujem, če zapustim sebe in grem prek sebe, če sem odprt za drugega in se drugemu iskreno podarjam. Vse to me je nagovarjalo in me nazadnje pripeljalo do teh besed.

Besede sem izbral tudi zato, ker so v poglavju, kjer Jezus govori o sebi kot o vinski trti in o nas kot mladikah. Močno se zavedam, da delo in življenje vsakega duhovnika pa tudi vsakega kristjana lahko obrodi sadove le, če kot mladike rastemo na Kristusu in od njega črpamo »življenjski sok«.

Potemtakem je Božje življenje v nas in bo tudi vse, kar delamo, imelo drugačno vsebino in povsem drugačno težo, saj bo vse naše napore in prizadevanja spremljal Božji blagoslov.

Želim si, da bi vse moje duhovniško služenje, delo in darovanje stremelo k rodovitnosti, da bi vse, kar počnem, padlo na plodna tla, da bi ti sadovi ostali in bi ne nazadnje iz njih tudi v prihodnje še kaj zraslo.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh