Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novomašniki v številkah in na fotografijah

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 28. 06. 2023 / 09:05
Oznake: Duhovnost, Duhovnik, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2023 / 10:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novomašniki v številkah in na fotografijah
Dragi letošnji novomašniki, sodelavci Družine vam želimo veliko Božjega blagoslova in milosti. FOTO: Tatjana Splichal

Novomašniki v številkah in na fotografijah

Zakrament mašniškega posvečenja bodo letos v Katoliški cerkvi v Sloveniji prejeli trije novomašniki. Po en prihajata iz ljubljanske in mariborske nadškofije, brat Drago, ki živi v dominikanskem samostanu v Petrovčah in bo tam tudi posvečen, pa prihaja iz Ljubljane.

Da bi duhovništvo lahko bila njuna pot, sta Blaž in Klemen začutila že v osnovni šoli ob dobrem krščanskem zgledu staršev, domačih župnikov in sorodnikov. Odločitev za poklic je naprej zorela v škofijskih gimnazijah in končno dozorela v bogoslovju in ob študiju teologije v Ljubljani in Rimu. 

Blaž Zorko in Klemen Gartner. FOTO: Tatjana Splichal 

Precej drugačno pot je imel br. Drago, ki prihaja iz neverne družine. Sprva se je izučil za mesarja in se zaposlil v klavnici, nato pa končal še srednjo živilsko šolo. Ob iskanju globljega smisla življenja se je odločil za študij filozofije, ob tem pa začel odkrivati krščanstvo, stopil v katehumenat in bil krščen pri 33 letih. Ob vsestranskem delu v župniji je končno dozorel tudi klic v redovništvo.

Drago Ferencek. FOTO: Tatjana Splichal 

Br. Drago in Blaž prihajata iz ljubljanskega mestnega okolja, Klemen pa iz podeželske župnije Sv. Križ nad Mariborom. Klemen in Drago izhajata iz štiričlanske družine, Blaž pa iz šestčlanske; povprečje je torej 2,6 otroka na družino, povprečna starost novomašnikov pa je 30,3 leta.

FOTO: Tatjana Splichal 

Dragi letošnji novomašniki, sodelavci Družine vam želimo veliko Božjega blagoslova in milosti na vseh vaših poteh, ki jih bo duhovniško življenje prineslo. Podpirali vas bomo z iskreno molitvijo. 

Še nekaj fotografij letošnjih novomašnikov si oglejte v fotogaleriji Tatjana Splichal.

Kupi v trgovini

birma
Gangster ali duhovnik?
Za mladino
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh