Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novosti založbe Družina

Objava: 18. 10. 2004 / 10:19
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2021 / 14:02
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novosti založbe Družina

Jutri, v sredo, 20. oktobra 2004, ob 13. uri bomo v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani predstavili knjige, ki smo jih izdali v preteklem mesecu.

Dr. Angelca Žerovnik: Otroci s posebnimi potrebami
Janez Zupet: Pot, resnica in življenje
Ivan Sivec: Luč božične noči
Milica Sturm: Plejade


Dr. Angelca Žerovnik v knjigi opisuje otroke s posebnimi potrebami, v ospredje postavlja skupino otrok s primanjkljaji na posameznih področjih učenja, ki je najštevilnejša. Nekaj osnovnih podatkov in opisov izobraževalnih možnosti ter nasvetov glede vzgoje posveča tudi skupinam dolgotrajno bolnih, gibalno oviranih, motnjam v duševnem razvoju. Knjiga je namenjena staršem, vzgojiteljem, učiteljem, ki se v šoli srečujejo z različnimi vzgojnimi in izobraževalnimi težavami otrok s posebnimi potrebami.



Naročam


Pot, resnica in življenje Janeza Zupeta je zbirka nagovorov za vse nedelje in praznike v zaokroženem ciklusu let A,B in C. Gre za razlago najpomembnejših svetopisemskih odlomkov, ki omogoča celovit vpogled v krščansko verovanje. Namenjena je duhovnikom kot pomoč pri oblikovanju nedeljske homilije, nič manj pa tudi laiškim kristjanom, ki so željni spodbud za zdravo duhovno rast.



Naročam

Urednik, kulturni delavec in pisatelj Ivan Sivec, avtor številnih knjig, je za našo založbo napisal božično igrico s petjem in glasbo z naslovom Luč božične noči. Gre za prijazno božično zgodbo, v kateri nastopa Jakob Aljaž. Kot mlad tržiški kaplan je prevedel v slovenščino znamenito Gruberjevo božično pesem Sveta noč. Igrica, ki je izšla v zbirki Ljudske in nabožne igre, bo prišla prav ljudskim odrom in mladim režiserjem.






Naročam

Plejade so četrta pesniška zbirka pesnice Milice Sturm. V njej avtorica razkriva različne življenske usode ljudi, njihove zgodbe, misli in čustvovanja. S pesmijo želi bralcu odpreti oči in mu pokazati poti do pristne človeške sredice. Njen pesniški kredo sloni na romantični govorici, ki vabi bralca naj se tudi sam, osvobojen vsake preračunljivosti, prepusti valovom iskrenosti in predanosti.




Naročam
Vabljeni!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh