Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nunciatura v venezuelskem Caracasu pod policijsko zaščito

Objava: 11. 02. 2009 / 11:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nunciatura v venezuelskem Caracasu pod policijsko zaščito

Po večkratnih napadih na nunciaturo v venezuelskem glavnem mestu Caracas s strani privržencev venezuelskega predsednika Huga Chaveza si je diplomatsko predstavništvo Vatikana naposled zagotovilo policijsko zaščito. Kot je poročal venezuelski dnevnik 'Diario Catolico', so se v torek po krajevnem času varnostne sile venezuelske vojske v oklepnih vozilih nastanile pred sedežem nunciature.

V preteklih dveh tednih je bila nunciatura deležna dveh napadov s solzilcem. Namestnik predsednika venezuelske škofovske konference, nadškof Roberto Lückert-Leon, je zato od vlade socialističnega predsednika Chaveza zahteval posebno zaščito za njihovo predstavništvo. Kot vsako drugo diplomatsko predstavništvo 'mora država zaščititi tudi nunciaturo. Vendar se to ni zgodilo'.

Na nunciaturi v Caracasu se že več kot leto dni zadržuje opozicijski študent Nixon Moreno. Venezuelske varnostne in pravosodne sile so za Morena izdale zaporni nalog zaradi domnevnega umora policistke v času študentskih protestov proti vladi predsednika Chaveza leta 2006. Moreno obtožbo zanika, na nunciaturi pa mu nudijo politični azil.

Venezuelski škofje so v pastirskem pismu od vlade zahtevali izboljšanje varnostnih razmer v državi ter skrb za pravičnost in mir.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh