Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O Bogu v javnosti: kaj pravijo srednješolci

Za vas piše:
Lovro Kavčič
Objava: 20. 02. 2023 / 19:45
Oznake: Duhovnost, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2023 / 19:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
O Bogu v javnosti: kaj pravijo srednješolci
Po skupinah so se pogovarjali o različnih temah in se spoznavali med seboj. FOTO: Andrej Hočevar/Katoliška mladina

O Bogu v javnosti: kaj pravijo srednješolci

V petek, 17. februarja 2023, se je v Kulturnem domu Groblje na dogodku »O Bogu v javnosti« zbralo več kot 60 mladih, večinoma srednješolcev. Prišle so različne mladinske skupine, ki so med drugim prisluhnile gostu večera, Jakobu Prazniku, ki je voditelj skupine Mladi za življenje.

Organizator Life Teen tematskega srečanje za srednješolce je Katoliška mladina. Life Teen je sicer ameriška katoliška organizacija, ki se ukvarja s pastoralo mladih. Njihove programe prevaja Katoliška mladina, nato pa jih lahko uporabijo slovenske mladinske skupine, ki si želijo svoja srečanja organizirati na takšen način. V okviru programa Life Teen sta v šolskem letu organizirani dve srečanji za mladinske skupine in zaključni piknik.

V skupine so se razdelili s pomočjo raznobarvnih zapestnic. FOTO: Andrej Hočevar/Katoliška mladina

Uvodni del srečanja

Mladi so ob prihodu prejeli vsak svojo zapestnico, katere barva je določala njihovo skupino. Sledil je uvodni pozdrav organizatorja dogodka, Emanuela Meserka, nato je slavilna skupina iz Mozirja izvedla nekaj pesmi v okviru molitve, kateri je sledila uvodna igra, po njej pa nagovor gosta.

Jakob Praznik je mlade opogumil, naj oznanjajo Jezusa. FOTO: Andrej Hočevar/Katoliška mladina

Nagovor Jakoba Praznika

Jakob Praznik je povedal, da je imel srečo, da so se o temah, kot so splav, evtanazija, homoseksualne zveze, politika ipd., pogovarjali v njegovi mladinski skupini. Poslušalcem je zaupal svojo izkušnjo o začetku svojega družbenega delovanja. Svojim vrstnikom je povedal, da si želi, da bi vsak mladostnik našel način, kako biti dejaven v družbi in zagovarjati resnico ter krščanske vrednote. Jakob se zaveda, da mnenje kristjanov v družbi ni priljubljeno, a pravi, da so najpomembnejše teme, od katerih ne smemo odstopati, tiste, ki se tičejo krščanskih vrednot, kot sta človeško življenje in družina. Spomnil je mlade, da tudi Jezus pravi, naj gredo po vsem svetu oznanjat evangelij. Ob koncu je navzoče nagovoril, naj imajo pogum za pogovor in raziskovanje omenjenih tem ter pogum za zagovarjanje svojega stališča.

Ob koncu so mladi s pesmijo slavili Boga. FOTO: Andrej Hočevar/Katoliška mladina

Delo po skupinah

Po nagovoru je sledil pogovor po skupinah, pri katerem so se pogovarjali o različnih temah, katere je omenil gost. Po pogovoru so mladi s pesmimi slavili Boga, na koncu pa jih je čakala še pogostitev.



Kupi v trgovini

Tvoj šepet 2021
Za mladino
7,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh