Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O letošnji Stični mladih iz prve roke

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 14. 09. 2021 / 14:17
Oznake: Družba, Razvedrilo
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2021 / 19:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
O letošnji Stični mladih iz prve roke
Lucija Marinček (levo), vodja odnosov z javnostmi pri Stični mladih ter Klara Rogina (desno), koordinatorka Stične mladih in vodja odnosov z javnostmi pri Katoliški mladini. FOTO: Helena Adamič

O letošnji Stični mladih iz prve roke

Pred letošnjo, jubilejno 40. Stično mladih so njeni osrednji govorci v prostorih Katoliške mladine javnosti podrobneje predstavili njeno vsebino, novosti ter posebnosti pri letošnji izvedbi.

Stična mladih, vseslovensko srečanje mladih katoličanov, ki bo po enoletnem premoru 18. 9. zopet potekalo v cistercijanskem samostanu Stična, to leto poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in Slovenske škofovske konference.

V vseh teh desetletjih je srečanje vsebinsko in organizacijsko oblikoval čas, v katerem je nastajala, zato je tudi leto epidemije vplivalo na letošnjo časovnico in celotno izvedbo. Več podrobnosti so na tiskovni konferenci z javnostjo, tudi prek Zoom konference delili. Matevž Mehle, direktor Katoliške mladine, Klara Rogina, koordinatorka Stične mladih in vodja odnosov z javnostmi pri Katoliški mladini ter Lucija Marinček, vodja odnosov z javnostmi pri Stični mladih.

Konferenca je potekala tudi prek platforme Zoom, bo pa zato letošnja Stična potekala v živo. FOTO: Helena Adamič

Vstopnice v predpodaji

To leto se je predprodaja vstopnic začela prek spleta, in to po nižji ceni, kot bo sicer na voljo na dan dogodka. Ob nakupu vstopnice so si lahko vsi, ki prevoz potrebujejo, tega dodatno rezervirali že ob nakupu vstopnice.

Po besedah Matevža Mehleta je bilo do sedaj prek spleta prodanih že približno 1000 vstopnic. Skupaj na srečanju pričakujejo približno 2000 udeležencev, na končno številko pa bi znalo močno vplivati tudi vreme, saj je ta vikend velika verjetnost dežja.

Topla večerja

Ob nakupu letošnje vstopnice je novost tudi topel obrok, vključen v ceno, ki ga bodo postregli ob 18:00. Po njej bo sledil družabni večer.

Spremenjena časovnica

To leto se srečanje po uvodnem programu z nagovorom predsednika Republike ter mariborskega nadškofa msgr. Alojzija Cvikla začenja s sveto mašo. Sledi ji odmor za kosilo, ob 14.00 se začnejo delavnice, ki se zaključijo ob 17:30. V prostorih Srednje šole Josip Jurčič in Osnovne šole Stična bodo med 13:00 in 18:00 potekali športni turnirji. Skozi ves dan imajo mladi priložnost za sveto spoved, po celotnem prizorišču bodo razporedejni kotički za druženje, v opatovi kapeli bo potekala adoracija.

Po večerji, ob 19:45 sledi slavilni koncert, na katerem bodo poleg Stična benda nastopali še skupina Svetnik in Abend.

Premik glavnega prizorišča

Zaradi zagotavljanja vzdrževanja medsebojne razdalje in potrebe po večji površini to leto s seboj prinaša tudi premik osrednjega prizorišča srečanja. To leto tega premikajo na samostanski travnik, kjer je v prejšnjih letih potekal nogometni turnir.

40. obletnica

Festival Stična mladih svojo obletnico praznuje ravno v letu 30-letnice samostojne Slovenije. To leto poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in Slovenske škofovske konference, kar bosta z uradnim nagovorom obeležila tudi predsednik in mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

Ob letošnjem jubileju bodo organizatorji na dan dogodka pripravili tudi razstavo fotografij, ki bodo njene gledalce popeljali v zgodovino nastanka srečanja. Povabljeni bodo tudi vsi njeni nekdanji koordinatorji, ki so pri oblikovanju festivala odigrali pomembno vlogo pri njene oblikovanju in razvoju.

Pogoj PCT velja za vse udeležence srečanja, organizatorje, sodelujoče. FOTO: Helena Adamič

Pogoj PCT

Udeležba na srečanju je v luči trenutno veljavnih pogojev mogoča le ob izpolnjevanju pogoja PCT, kar bo na vhodu na prizorišče preverjala varnostna služba. To velja za vse udeležence, starejše od 12 let.  Samotestiranje ne zadostuje.

Prav enako velja za vse, ki na srečanju sodelujejo – za člane ekipe, delavničarje, strojničarje, nastopajoče, predstavnike medijev.

Bodo pa po celotne prozorišču nameščena razkužila, nošenje mask je obvezno v vseh notranjih prostorih in tudi na zunanjem prizorišču, kjer ne bo mogoče vzdrževati medosebne razdalje najmanj 1,5 m. Na lokaciji bo možnost hitrega testiranja in cepljena.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh