Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

40. Stična mladih z izzivom #utrdimokorake

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 11. 09. 2021 / 01:00
Oznake: Cerkev, Slovenija
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2021 / 18:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
40. Stična mladih z izzivom #utrdimokorake
40-dnevni izziv podpira osebno rast in napredek na različnih življenjskih področjih. FOTO: Katoliška mladina

40. Stična mladih z izzivom #utrdimokorake

Ustvarjalci Stične mladih so letos, kot se za jubilejni dogodek spodobi, z navdušenjem ugriznili v nove izzive. V prenesenem in dobesednem pomenu. Novost v smislu letošnjih priprav na srečanje je namreč pravi izziv, ki se skriva pod sloganom #utrdimokorake. O njem nam je vse potrebne informacije podala Lucija Marinček, vodja odnosov z javnostmi pri Stični mladih.

40. Stična ima 40-dnevni izziv, ki se skriva pod naslovom #utrdimokorake. Trenutno se odvija še predzadnji teden izziva, pridružite pa se mu lahko kadarkoli vsi mladi in mladi po srcu! (Lucija Marinček)

Izziv za strah in negotovost 

Namen izziva je na praktičen način podpreti vsebino 40. Stične mladih, ki nagovarja predvsem strah in negotovost med mladimi, in že v obdobju pred samim dogodkom mladim ponuditi način za rast in napredek – utrjevanje korakov – na različnih življenjskih področjih.

Kako poteka? 

40-dnevni izziv sestavljajo posamezni izzivi oziroma naloge, ki povezujejo šest področij: telo, duša, duh, odnosi, skupnost in kreativnost. Na spletni strani Stične mladih pod zavihkom »Stična izziv« ob začetku vsakega tedna objavimo knjižico z izzivi za tisti teden.

Lucija Marinček, vodja za odnose z javnostjo pri Stični mladih. FOTO: Osebni arhiv

Poleg izzivov ponuja tudi številne povezave do navdihujočih videov ter priporočila zanimivih podkastov, pesmi in člankov. Uvod v posamezni teden temelji na izbranem svetopisemskem odlomku, ob koncu tedna pa knjižica ponuja tudi prostor za refleksijo. (Lucija Marinček)

Snovalci izziva so z izzivom mlade hoteli spodbuditi, da se jih lotijo tudi glede na lastne potrebe in želje in to, kako bi si želeli v tem trenutku še bolj rasti in napredovati.

Lahko je to dan, preživet brez interneta bodisi brez pritoževanja, spet drugič pa pomoč pri hišnih opravilih, lahko gre za izziv soočanja z lastnimi strahovi ali pa izkazovanje vere v vsakdanjem življenju. Stična to leto mlade spodbuja tudi na svojem Instagram profilu Stične mladih.

V znamenju številke 40 

»Ker je za Stično mladih letošnje leto v znamenju števila 40 – 40. obletnica festivala in geslo, ki izhaja iz Psalma 40, smo se snovalci izziva odločili, da ga umestimo v obdobje 40 dni pred dogodkom,« pravi Lucija Marinček.

Izziv se je pričel 9. avgusta in traja do 17. septembra 2021. Poleg priprave na jubilejno srečanje katoliških mladih je izziv tudi priprava na nedeljo mladih, ki bo jutri, 12. september 2021 ter teden mladih, ki bo potekal od 12. do 18. septembra 2021. Knjižice z izzivi pa bodo ostale dostopne tudi po Stični mladih, tako da se mladi izziva lahko lotijo tudi kasneje med letom.

Stična mladih to leto vabi tudi s privlačno, celostno zasnovano grafično podobo. FOTO: Katoliška mladina

Od kod ideja?

Ideja o Stična izzivu se je porodila v ožji ekipi ustvarjalcev Stične mladih na enem izmed sestankov pozno spomladi. »Razmišljali smo, kako bi vsebino letošnjega srečanja lahko podprli tudi na praktičen način in mladim nekaj ponudili že pred samim dogodkom,« dodaja Lucija Marinšek. 

Pri pripravi knjižic z izzivi je sodelovalo več članov ekip, eni s predlogi, drugi so prispevali z oblikovalskimi sposobnostmi, spet tretji s podkasti, pesmimi in videi. Letošnjo Stično mladih, kot tudi Stična izziv, so pripravili mladi za mlade. Prizadevanja so se obrestovala, saj so že prejeli pozitivne odzive in mlade še naprej spodbujajo, da se Stična izziva lotijo v čim večjem številu.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh