Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O posmrtnem življenju

Za vas piše:
Stanislav Lipovšek
Objava: 28. 03. 2024 / 20:09
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2024 / 12:01
O posmrtnem življenju
Upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. FOTO: Grega Valančič/Sportida

O posmrtnem življenju

So ljudje, ki verujejo v Boga, ne verjamejo pa v posmrtno življenje. Menim, da ob Bogu mora nujno obstajati tudi življenje po smrti. Če ga ni, potem ljudje v resnici nismo prav nič odgovorni Bogu za svoja ravnanja, saj zanje ne bo ne plačila in ne kazni. Moralno ovrednotenje našega življenja tako izgubi svoj smisel, zato si lahko brez zadržkov privoščimo vse užitke življenja, saj s smrtjo bo itak vsega konec. Kaj pravite? (Franci)

Gospod Franci! Hvala za vaše vprašanje o posmrtnem življenju, ki je vedno aktualno, še posebej v velikonočnem času, v teh prazničnih dneh, ko smo še posebej povabljeni, da na novo odkrivamo in iščemo odgovore na osrednja vprašanje našega sedanjega in prihodnjega življenja. Tako se pridružujemo množici ljudi vseh časov, različnih kultur, verskih naukov in prepričanj, ki so vztrajno iskali odgovore na ta vprašanja. Vse to je, razumljivo, tudi močno vplivalo na Jezusove učence, ki jih je Jezus poslal oznanjat evangelij.

Med glasniki evangelija se je posebej odlikoval apostol Pavel, ki ga po spreobrnjenju pred Damaskom srečamo na misijonski poti v Atenah, v mestu, ki je takrat veljalo za duhovno žarišče sveta. Ko je na areopagu nagovoril Atence, so mu sprva z zanimanjem prisluhnili; ko pa jim je začel govoriti o Jezusovem vstajenju in večnem, življenju, so se nekateri posmehovali in rekli: o tem te bomo poslušali drugikrat (prim. Apd 17). Nekaj podobnega je doživel v Korintu i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh