Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O prilogah

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 10. 08. 2023 / 13:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2023 / 13:53
O prilogah
Mojca Koman. FOTO: Krištof Koman

O prilogah

H golažu navadno ponudim polento, včasih njoke, večkrat spečem krompir, ga včasih celo ocvrem, pogosto skuham žlikrofe ali zdrobove cmoke. Na ajdove štruklje se nisem spomnila že dolgo. Kar je nepopisna škoda in jo je bilo treba hitro popraviti.

Ajdova moka je lahko zelo svetla ali bolj temna, slednjo imam raje. Z več vlakninami je navadno temnejša, to pa pomeni, da vsebuje tudi več naravnih barvil, v katerih se skrivajo naravni antioksidanti in praviloma tudi več rudnin. Temna ajdova moka da tudi tisti nezmotljivi videz, ki me vedno očara.

Da ajdovo moko večinoma v receptih povežemo s skuto (in jajci), je sila modra poteza. Tako beljakovine rastlinskega in živalskega izvora ujamemo v najboljši možni kombinaciji. S tem povečamo hranilno vrednost jedi do te mere, da bi bila lahko skoraj povsem samostojna, recimo s skledo solate.

Ajdove štruklje rada ponudim z maslenimi drobtinicami, čeprav niso obvezne. Tako malokrat jih naredim in tako malokrat pražim drobtine na maslu, da si jih takrat res privoščim.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh