Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob rojstnem dnevu Janeza Pavla II. odkritje kipa in koncert

Objava: 20. 05. 2011 / 08:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ob rojstnem dnevu Janeza Pavla II. odkritje kipa in koncert

Na rimski železniški postaji Termini od srede dalje romarje in turiste sprejema petmetrski bronasti kip blaženega papeža.

Pet in pol metrov visoka bronasta skulptura papeža Janeza Pavla II. od srede dalje sprejema romarje in turiste na osrednji rimski železniški postaji Termini. Delo rimskega umetnika Oliviera Rainaldija so slovesno predstavili med kratko slovesnostjo ob navzočnosti kardinala vikarja Agostina Vallinija in rimskega župana Giannija Allemana. Blaženi Janez Pavel II., ki je umrl leta 2005, bi bil minulo sredo dopolnil enaindevetdeset let.

Po besedah rimskega župana naj bi kip postal 'varuh mesta' in naj bi skrbel za to, da nekdanji papež vedno ostane navzoč med ljudmi italijanske prestolnice. Ob koncu slovesnosti je kardinal Vallini umetnino blagoslovil. Podlaga za nastanek kipa je po navedbah umetnika fotografija iz leta 1993, ki prikazuje papeža, kako v vatikanski dvorani Pavla VI. Objema nekega dečka. Kip je dar zasebne ustanove 'Silvana Paolini Angelucci'.

Slovesnost ob blagoslovitvi kipa je skupaj s koncertom, ki je sledil v avditoriju na Via della Conciliazione, predstavljala uradni zaključek praznovanj v mestu Rimu ob razglasitvi Janeza Pavla II. za blaženega 1. maja letos. Na koncertu so sodelovali številni pevski solisti, orkester Nova Amadeus in rimski zbor Giuseppe Verdi. Eden izmed častnih gostov na koncertu je bil tudi glavni rimski rabin Ricardo di Segni.

Na koncertnem programu so bili tudi odlomki iz opere Tosca Giuseppeja Verdija ter dela skladatelja Julesa Masseneta. Med solisti so bili Orit Gabriel Stern iz Izraela in Palestinec Hakeem Abu Jaleela. Glasbeno vodstvo je ta večer pripadlo dirigentu Brunu Sartoriju.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh