Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obama: ZDA so ena največjih muslimanskih držav na svetu

Objava: 05. 06. 2009 / 06:54
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obama: ZDA so ena največjih muslimanskih držav na svetu

Predsednik poziva Američane, naj se bolje seznanijo z islamom

Po mnenju ameriškega predsednika Baracka Obame so Združene države Amerike ena največjih muslimanskih držav na svetu. V pogovoru za francoski kanal ‘Canal Plus’ je minuli torek svoje sodržavljane in vse zahodne države pozval, naj se bolje seznanijo z islamom. Po številu prebivalcev, ki se označujejo za muslimane, so ZDA resnično ena največjih muslimanskih dežel, zaradi česar je nujno potreben boljši dialog med predstavniki različnih verstev in boljše razumevanje med ljudmi.

Kot meni ameriški predsednik, trenutno obstaja globok prepad med ljudmi, ki se jim zdi islam ‘nezdružljiv s sodobnim načinom življenja, in tistimi, ki nasprotno menijo, da se je islam že od nekdaj nenehno razvijal’.

Oče ameriškega predsednika, Barack Hussein Obama st. (1936-1982), je bil musliman iz Kenije. Drugo ime, Hussein, ki ga nosita tako oče kot sin, je v rodbino prišlo s Husseinom Onyango Obamo (1895-1979), predsednikovim starim očetom. Ta je po vrnitvi iz vojne – med prvo svetovno vojno je služil pri britanski armadi v Evropi – na takratnem britanskem otoku Zanzibarju v dvajsetih letih prejšnjega stoletja sprejel islamsko vero.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh