Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obdarovanje ob prejemu zakramenta

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 27. 03. 2019 / 09:56
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2021 / 05:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obdarovanje ob prejemu zakramenta

Vsako prejetje zakramenta je praznik za vso družino.

Darilni paket ob krstu (krstni paket 1 za dečka in deklico, krstni paket 2)

Vsako prejetje zakramenta je praznik za vso družino. Ob krstu se veselimo, da je otrok postal božji otrok in da je očiščen izvirnega greha. Pri obhajilu sprejem Jezusa v srce, pri birmi pa je obdarjen z darovi sv. Duha.


Darilna paketa ob prvem sv. obhajilu (obhajilni paket 5 za dečka in deklico, obhajilni paket 2)

Obdarijo pa ga tudi botri, starši in drugi sorodniki. Pri tem se vedno pojavi vprašanje, kaj podariti prejemniku zakramenta. Vsekakor naj bo darilo takšno, da ga bo spodbujalo, krepilo in razveseljevalo na poti poglabljanja v vero in iskanja odgovorov na življenjska vprašanja. To bo zagotovo izpolnilo, še posebej, če mu bo ostalo še dolga leta. Takšna darila so prav gotovo primerne knjige o verskih tematikah, ki preprosto razložijo otroku, kaj pomenijo zakramenti in mu dajo odgovore na verska vprašanja. Obdarovanec bo čudovite misli lahko bral tudi, ko bo starejši in se z veseljem spominjal prejetja zakramenta.


Darilni paket ob prvem sv. obhajilu za deklico in dečka


Obhajilni paket 3 vsebuje dve knjigi in bel rožni venec v lični škatlici, podarite ju v lepo oblikovani darilni vrečki z motivom sv. obhajila

Vsak dan se lahko ozre na sliko z molitvijo, ki mu jo je botra poklonila ob prejemu sv. krsta ali birme ali starši ob prejemu prvega sv. obhajila, se spomni nanje in zanje zmoli z rožnim vencem. Takšna darila ostanejo za vedno, saj otroka tudi, ko odraste, opominjajo, kako so mu pomagali, da je poglabljal svojo vero in odrastel v dobrega kristjana.


Darilna paketa ob birmi (birmanski paket 1, birmanski paket 2

Oblekice se prerasejo, motor se iztroši, računalnik odpove – knjiga, podoba, rožni venec pa ostanejo. Zato so vedno primerno darilo. Merilo vrednosti pač daril ni cena, ampak ljubezen, s katero je bilo dano.


Darilna paketa ob birmi (birmanski paket 5, birmanski paket 4)

Pri Založbi Družina smo pripravili darilne pakete ob krstu, prvem sv. obhajilu in birmi. K paketu spada tudi lična darilna vrečka z ustreznim motivom. Lepo darilo sta lahko tudi naročnina na otroško versko revijo Mavrica ali revijo za najstnike #Najst. Ob naročilu prejmete tudi knjižno darilo in obesek za ključe oz. zapestnico.

Oglejte si še več knjig in nabožnih predmetov.  Naročila: narocila@druzina.si

Kupi v trgovini

Novo
Skrita moč prijaznosti
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh