Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obhajamo nedeljo svete družine

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 26. 12. 2021 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2021 / 08:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obhajamo nedeljo svete družine
Praznik svete družine je tudi praznik vsake človeške družine. FOTO: Tatjana Splichal

Obhajamo nedeljo svete družine

Nedeljo svete družine praznujemo prvo nedeljo po božiču.

V Katoliški cerkvi praznik svete družine obeležujemo v spomin na družinsko skupnost, ki so jo sestavljali Jezus Kristus, njegova mati Marija in zemeljski oče Jožef.

Življenje nazareške družine je v Svetem pismu skopo opisano, saj evangeliji le na kratko poročajo o Jezusovem rojstvu v Betlehemu, obisku modrih z Vzhoda, o begu v Egipt in vrnitvi v Nazaret ter o Jezusovem najdenju v templju. 

Praznik svete družine je tudi praznik vsake človeške družine, saj smo vsi povabljeni, da – po zgledu svete družine – živimo trdno zasidrani v veri. 

Češčenje svete družine je sorazmerno nov pojav, saj se je pojavilo šele v 17. stoletju.

Naj bo ta dan priložnost, da se še posebej zahvalimo za svojo družino ter da nad vse naše družine kličemo Božjega blagoslova. Pri tem nam je lahko v pomoč tudi naslednja molitev. 

Gospod Bog, blagoslovi naš dom. Naj postane kraj tvojega miru. Naj v njem ne vlada sovraštvo, ampak ljubezen, naj v njem ne bo nesloge, temveč edinost. Namesto užaljenosti in krivice naj bo v njem odpuščanje. Zmota naj se umakne resnici, vera naj premaga dvom. V našem domu naj ne vlada brezup, ampak upanje, naj ne bo teme greha, ampak luč tvoje milosti, naj ne bo žalosti, ampak veselje. Naj ne bo bolezni, temveč dušno in telesno zdravje. Tvoj blagoslov naj nas spremlja na poti v tvoj nebeški dom. Amen.


Nalaganje
Nazaj na vrh