Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obisk indijskega veleposlanika v koprski škofiji

Objava: 27. 07. 2011 / 08:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obisk indijskega veleposlanika v koprski škofiji

Indijski veleposlanik v Sloveniji njegova ekscelenca gospod Jayakar Jerome z družino je danes v spremstvu ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Antona Jamnika na obisku v koprski škofiji.

Indijski veleposlanik v Sloveniji njegova ekscelenca gospod Jayakar Jerome z družino je danes, v sredo, 27. julija 2011, v spremstvu ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Antona Jamnika na obisku v koprski škofiji, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Veleposlanik se bo srečal s koprskim škofom msgr. Metodom Pirihom, ki bo predstavil položaj vernikov in versko življenje v škofiji. Ogledal si bo tudi stolno cerkev Marijinega vnebovzetja, nato pa bo obiskal Piran ter se srečal s tamkajšnjim župnikom Zorkom Bajcem. Po ogledu župnijske cerkve in drugih znamenitosti Pirana se bo veleposlanik srečal še z nekaterimi predstavniki civilnih oblasti na tem območju.

Indijski veleposlanik se želi z obiskom podrobneje seznaniti s položajem Cerkve na Slovenskem, obenem pa obiskati pomembne kulturne sakralne znamenitosti, ki pričajo o naših krščanskih koreninah. Obisk je pomemben zaradi prihodnjega sodelovanja na izobraževalnem področju ter razpravah o medkulturnem in medverskem dialogu med Indijo in Slovenijo.

Kot je za Radio Vatikan povedal ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, je njegova ekscelenca Jayakar Jerome tudi sam katoličan, izobražen na jezuitski srednji šoli in kasneje univerzi. Kot zanimivost naj zapišemo, da po besedah indijskega veleposlanika skoraj polovica jezuitov na svetu danes prihaja iz Indije.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh