Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obisk kardinala Schönborna v Medžugorju ne pomeni 'priznanja'

Objava: 18. 11. 2009 / 08:44
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obisk kardinala Schönborna v Medžugorju ne pomeni 'priznanja'

Kardinalov obisk izključno 'zasebne narave'

Kardinal Christoph Schönborn v naslednjem mesecu načrtuje obisk Medžugorja, vendar je po navedbah Tiskovnega urada dunajske nadškofije njegov obisk izključno 'zasebne narave' in ne predvideva uradne kardinalove izjave o verodostojnosti medžugorskih prikazovanj Device Marije.

Kardinalov osebni tajnik, p. Johannes Fürnkranz, je pojasnil, da naj vest o kardinalovem obisku sploh ne bi prišla v javnost in da pravzaprav ne ve natančno, kako je do tega sploh prišlo. Na spletu so zaokrožile novice, da kardinal svoj obisk načrtuje med 8. decembrom in 4. januarjem. Zaradi objave na spletu p. Fürnkranz novico potrjuje, zagotavlja pa, da kardinal med svojim obiskom ne namerava podati kakršne koli uradne izjave o dogodkih v Medžugorju.

Krajevne cerkvene oblasti, med katere sodi tudi škof Ratko Perić, v čigar škofiji leži Medžugorje, domnevnih prikazovanj ne želijo objavljati ali celo oglaševati. V letošnjem juniju je škof Perić nagovoril medžugorske župljane in vztrajal pri trditvi, da uradna Cerkev 'medžugorskega fenomena' še ni potrdila, čeprav so prikazovanja različne komisije preučevale že več kot dvajset let in kljub temu, da je bilo dogodkom v Medžugorju namenjene ogromno medijske pozornosti. Škof Perić zagovarja tezo, da naj s strani Cerkve nepotrjenih prikazovanj verniki ne bi vzeli za verodostojne.

Besedam škofa Perića navkljub pa priljubljenost Medžugorja kot Marijinega romarskega središča iz leta v leto narašča. Kljub temu Vatikan krajevne škofe v njihovi drži popolnoma podpira in zaupa njihovim argumentom. Kot so sporočili s Kongregacije za nauk vere, je naloga dikasterija, da potrdi doktrinalno verodostojnost dogajanja, zaradi česar tamkajšnjih dogodkov ne gre ocenjevati zgolj z vidika številnih spreobrnjenj in poklicev v katoliški Cerkvi, vsekakor pa dopuščajo možnost, da podobno kot še kje drugje po svetu tudi v Medžugorju Bog Oče piše jasna sporočila na nejasen način.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh