Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obiskali so nas koledniki

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 06. 01. 2015 / 09:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obiskali so nas koledniki

Obiskali so nas koledniki

V okviru Trikraljevske oziroma koledniške akcije, ki jo pripravlja Misijonsko središče Slovenije, so nas obiskali koledniki iz župnije Žalna.

V okviru Trikraljevske oziroma koledniške akcije, ki jo pripravlja Misijonsko središče Slovenije (MSS), so nas obiskali koledniki iz župnije Žalna. Zapeli so nam zaigrali na piščal in zapeli nekaj božičnih pesmi, med katerimi je še posebej slovesno odmevala Glejte, trije kralji. Vsem sodelavcem Družine so zaželeli veliko blagoslova in vsega dobrega v novem letu.

Skupaj z njimi sta prišla tudi žalenski župnik Andrej Šink in ravnatelj MSS, Stane Kerin, ki nam je akcijo predstavil. Koledniki so od 26. decembra do svetih treh kraljev obiskali okrog 340 župnij. Koledovanje je bilo priljubljeno do druge svetovne vojne, zdaj pa te prinašalce veselega sporočila le redko srečamo. MSS običaj spodbuja že 21. leto.

»Najpomembnejša naloga kolednikov je, da oznanjajo veselo novico o Jezusovem rojstvu in v imenu župnije v domove prinašajo luč miru in veselja ter dobro voljo in blagoslov za naslednje leto,« je o koledovanju povedal Kerin. Vendar ima akcija tudi solidarnostno noto. Zavedajo se, da so dobrine po svetu nepravično porazdeljene, na kar vsako leto opozarjajo in zbirajo sredstva za misijonske projekte. Letos bodo zbrana sredstva namenili gradnji dveh srednjih šol na Madagaskarju, gradnji centra za rehabilitacijo v Ukrajini in gradnji šolskega centra v Etiopiji, kjer želijo otroke naučiti, da je sožitje med narodi mogoče. Seveda smo tudi mi odprli svoja scra in jim namenili skromen dar.

Žalenski župnik Andrej Šink

Lani jim je koledovanje prineslo 362.159,00 evrov, s katerimi so pomagali otrokom v Kambodži, Senegalu, Kanadi, Albaniji, Malaviju, Braziliji, Izraelu, Ruandi ter na Madagaskarju in Salamonovih otokih.



V imenu MSS nam je Kerin zaželel mirno, uspešno in blagoslova polno novo leto in nam poklonil Misijonski koledar, Melita Košir pa je otroke razveselila z Mavrico. Direktor Družine pa je dodal, da blagoslov ni nikoli namenjen le enemu človeku, temveč ga blagoslovljeni širi dalje. Naj se le širi dobra volja, ki jo prinašajo koledniki.

Fotografije: Jože Potrpin

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh