Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Objavljen program papeževega potovanja v Libanon

Objava: 04. 07. 2012 / 08:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Objavljen program papeževega potovanja v Libanon

Benedikt XVI. bo Bližnji vzhod obiskal med 14. in 16. septembrom letos, povod za potovanje pa je objava zaključnega dokumenta škofovske sinode za omenjeno področje.

Papež Benedikt XVI. bo od 14. do 16. septembra letos obiskal Libanon. Poleg objave zaključnega dokumenta škofovske sinode za Bližnji vzhod, ki je v Rimu zasedala oktobra 2010, so na programu še bogoslužja in srečanja s politiki ter krščanskimi in islamskimi voditelji. V načrtu je tudi srečanje z mladimi na sedežu maronitskega patriarhata v Bkerku, nekaj kilometrov severno od libanonske prestolnice Bejrut. Bkerke je predel mesta Jounieh, v katerem pretežno živijo kristjani.

Benedikt XVI. bo 14. septembra dopoldne z rimskega letališča poletel proti Bejrutu. Zvečer istega dne bo v Pavlovi baziliki v Harissi v bližini mesta Jounieh podpisal posinodalni dokument.

V soboto dopoldan bo papež namenil vljudnostni obisk libanonskemu predsedniku Michelu Sleimanu v njegovi predsedniški palači v Baabdi. Tam se bo osebno sestal tudi s predsednikom libanonske vlade Nabihom Berrijem, sledilo bo srečanje z muslimani, nato pa še nagovor politikom in diplomatom.

Po zaključenih dopoldanskih obveznostih je predvideno kosilo s patriarhi z Rimom združene deželne katoliške Cerkve na sedežu armensko-katoliškega patriarhata v Bzommarju. Zvečer bodo v Bkerku papeža pričakali mladi.

V nedeljo bo Benedikt XVI. vodil slovesno bogoslužje v Libanonu, na katerem bo uradno izročil sinodalni dokument. Popoldan je na sedežu sirsko-katoliškega patriarhata v Charfetu predvideno ekumensko srečanje. Svetega očeta v Rimu pričakujejo v poznih nedeljskih urah.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh