Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obleka naredi človeka. Kako pa je z našo mladino?

Za vas piše:
Tina Martinec Selan
Objava: 12. 10. 2022 / 08:55
Oznake: Iz življenja, Mladi
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2022 / 09:12
Obleka naredi človeka. Kako pa je z našo mladino?
Šolska uniforma. FOTO: Shutterstock

Obleka naredi človeka. Kako pa je z našo mladino?

Od srajc in kravat prek jeansa do trenirk. Je s sproščanjem mode res vse, kar oblečemo, sprejemljivo za vsako priložnost?

Zdi se, kot da se v današnjem času dogaja nekakšna relativizacija vsega. Med drugim sem spadajo tudi pravila oblačilnega bontona, ki so bila še generaciji naših staršev in starih staršev prav jasna. Mladi so najraje v trenirkah, v šolo pa pogosto hodijo neprimerno, neurejeno ali pomanjkljivo oblečeni.

Dolgolasi fantje v kravatah

Preden se začnemo zgražati nad oblačenjem trenutne mladine, se za trenutek pomudimo pri glasbeni skupini The Beatles, ki je »kriva« za pravo glasbeno revolucijo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Kratko brskanje po spletu vam bo ponudilo precej zadetkov s fotografijami njenih članov. Opazili boste, da so Beatli v začetku svojega nastopanja nosili obleke, srajce in kravate.

Oblečeni so bili torej prav tako kot njihovi očetje. Ljudje pa so se močno zgražali nad njihovimi »dolgimi lasmi«. Ker so bili takrat za moške sprejemljivi samo zelo kratki in na prečko zaglajeni lasje, so bile njihove skodrane in do ušes segajoče griv...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh