Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obletna maša za Janeza Pavla II.

Objava: 27. 03. 2009 / 11:40
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obletna maša za Janeza Pavla II.

Ob četrti obletnici smrti papeža Janeza Pavla II. bo danes papež Benedikt XVI. daroval sveto mašo za svojega predhodnika. Sveta maša bo ob 18. uri v vatikanski baziliki svetega Petra, dogodek pa med drugim sodi tudi v sklop dogodkov ob 24. svetovnem dnevu mladih na škofijski ravni, ki ga bo Cerkev obhajala na cvetno nedeljo.

K maši na četrtek pred cvetno nedeljo je prisrčno povabljena predvsem rimska mladina, ki na ta dan tradicionalno obhaja spokorno bogoslužje s papežem kot pripravo na Svetovni dan mladih.

Janez Pavel II. je umrl 2. aprila 2005 ob 21.37, zaradi posledic Parkinsonove bolezni, v starosti 84 let, v vatikanski Apostolski palači.

Med včerajšnjo splošno avdienco je papež Benedikt XVI. v pozdravu poljskim romarjem povedal, da 'v molitvi prosi za dar blaženosti' Janeza Pavla II. ter jim zaželel, naj 'duhovna dediščina velikega rojaka navdihuje njihovo osebno, družinsko, družabno in narodovo življenje'.

V dnevih pred obletnico smrti Janeza Pavla II. se je izjemno povečalo število romarjev in obiskovalcev, ki se želijo ustaviti ob grobu nekdanjega papeža.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh