Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obnova po poplavah na Balkanu se nadaljuje

Za vas piše:
K. C.
Objava: 19. 06. 2015 / 09:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obnova po poplavah na Balkanu se nadaljuje

Slovenska karitas pomaga pri obnovi javne infrastrukture v Srbiji in BiH . po lanskih uničujočih poplavah

Ko se umakne voda in z njo tudi televizijske kamere, se težave prebivalcev poplavljenih območij ne končajo. Tega se zavedajo tudi pri Slovenski karitas, zato pomagajo pri obnovi javne infrastrukture v Srbiji in BiH.

Konec maja je Slovenska karitas v sodelovanju z lokalnimi dobrodelnimi organizacijami začela dva projekta obnove javne infrastrukture na območjih, ki so jih maja lani prizadele poplave. Pri financiranju pomaga tudi slovensko ministrstvo za zunanje zadeve. Projekt bo končan predvidoma konec septembra. Do zdaj obnova javne infrastrukture ni bila mogoča zaradi pomanjkanja sredstev.

V Srbiji bodo obnovili del šolske telovadnice in kanalizacijsko omrežje do osnovne šole, ter poškodovano ulico, s čimer bo izboljšana varnost okrog 550 prebivalcev. V BiH pa bosta obnovljena zdravstveni in gasilski dom, pomoč pa bo prišla tudi do prebivalcev, da bodo lažje zaživeli po katastrofi.

Slovenska karitas poroča, da je poslala karitas v BiH in Srbijo okrog 100.000 evrov za takojšnjo humanitarno pomoč prizadetemu prebivalstvu in 25 pošiljk materialne pomoči v skupni vrednosti več kot 170.000 evrov. Za obnovo in gradnjo ter opremljanje domov po poplavah in za vnovični zagon kmetijstva so lokalnima karitas do zdaj nakazali okrog 193.500 evrov. Skupaj s Slovensko škofovsko konferenco sta karitas v Srbiji in BiH prejeli približno 703.500 evrov.

Povzeto po STA, Slovenska karitas

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh