Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obsodil noč čarovnic

Objava: 30. 10. 2008 / 09:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obsodil noč čarovnic

Bamberški nadškof Ludwig Schick je obsodil izpodrivanje krščanskih praznikov s takšnimi »praznovanji«, kot je noč čarovnic (halloween), »uvoženimi« iz Amerike. Škodljivo je za otroke kot tudi odrasle, saj ne podpirajo le površinske kulture zabave, marveč tudi »nesmiselno trgovanje«. Še slabše pa je to, da praznik pomeni vračanje v nerazumsko verovanje v duhove.

Nadškof je župnijska občestva in cerkvena mladinska združenja povabil, naj se uprejo norenju na noč čarovnic. Ob cerkvenih praznikih vseh svetnikov, vernih duš dan pa tudi na predvečer praznika vseh svetih (31. oktobra) naj poskrbijo za bogoslužje, srečanja z razpravami in druge praznikom primerne prireditve.

Oba praznika – vseh svetih in vernih duš dan – sta po nadškofovem mnenju najtesneje povezana s krščansko zahodno kulturo in posredujeta pomembno sporočilo: noben človek ni proizvod naključja, marveč ga je Bog poklical v življenje, ki naj ga nazadnje dopolni z vsemi svetimi v nebesih. Praznik vseh svetnikov kliče k temu, da ne smemo potiskati v pozabo umiranja in smrti. K temu spada tudi božja sodba ob koncu življenja, ko bo vsakdo moral odgovarjati za svoja dobra in zla dejanja.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh