Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obvestilo PU Ljubljana za duhovnike in vernike

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 24. 06. 2021 / 06:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2021 / 10:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Obvestilo PU Ljubljana za duhovnike in vernike

Obvestilo PU Ljubljana za duhovnike in vernike

Drzne tatvine iz stanovanjskih hiš.

Policija opozarja na povečano previdnost pred neznanimi osebami. FOTO: FB Slovenska policija

Na območju Policijske uprave Ljubljana skoraj vsak dan beležijo kazniva dejanja drzni tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih izvršujejo organizirane skupine neznanih storilcev. V Slovenski škofovski konferenci zato pozivajo vse župnike, da to obvestilo prek oznanil prenesejo tudi vernikom.

Storilci se predstavljajo kot ponudniki storitev

Storilci se običajno pripeljejo do starejših oškodovancev, za katere predhodno preverijo, ali so sami doma. Predstavijo se, kot da so delavci različnih telekomunikacijskih ponudnikov ali drugih podobnih servisnih storitev. Povedo jim, da izvajajo preglede terena zaradi izvajanja del, preverijo tv signale, delovanje modemov in podobno. Oškodovance pogosto povabijo za hišo, ki je za sabo v večini primerov ne zaklenejo. Medtem drugi sostorilci vstopijo v hišo in ukradejo predvsem denar in nakit. Do tatvin prihaja na celotnem območju PU Ljubljana in drugih policijskih uprav, navadno na ruralnih območjih in izven mestnih središč.


Nepridipravi iščejo predvsem denar in nakit. FOTO: Tatjana Splichal

Zaklenite hišo, ključ vzemite s sabo

Policija občanom svetuje, da imate nenapovedane obiskovalce ves čas pod nadzorom in jih ne vabite v stanovanjske prostore. Ob odhodu iz hiše, četudi »stopite samo za vogal«, hišo zaklenite in vzemite ključ s sabo. »Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del, jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem bodite pozorni na videz oseb (oblačila, govor, druge posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale. Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postane žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestite policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako pokličite policijo, če zaznate pojav neznanih oseb in vozil ter se vam zdi njihovo vedenje na določenem kraju sumljivo. Če želite ostati anonimni, lahko pokličete tudi na anonimno številko policije 080 1200

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh