Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oče zabodenega mladoletnika: »Odpustim, ker nas tako uči vera«

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 03. 10. 2022 / 10:48
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2022 / 16:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oče zabodenega mladoletnika: »Odpustim, ker nas tako uči vera«
Fotografija je ilustrativna. FOTO: Tatjana Splichal

Oče zabodenega mladoletnika: »Odpustim, ker nas tako uči vera«

Pretekli konec tedna je Slovenijo pretresla novica o napadu na 17-letnika, ki se je končal s hudimi poškodbami. Na območju Kulturnega centra Pekarna v Mariboru je 15-letni fant večkrat zabodel drugega, po napadu pa pobegnil. Kasneje so ga na policijsko postajo pripeljali starši.

V soboto so s Policije sporočili, da je stanje 17-letnika kritično, v nedeljo pa je njegov oče medijem sporočil, da se je obrnilo na bolje. Oče žrtve je na očeta storilca naslovil čustveno pismo, v katerem je med drugim zapisal, da storilcu odpusti. "To je civilizirano in tako nas uči vera." 

Kot piše v pismu, ki ga povzema časnik Večer, sta se sprla zaradi telefona. "Moj sin je v roki držal telefon, tvoj nož. Zahotel si je to 'frdamano' napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam." Oče je zapisal, da je sinu, ki se je ves krvav zatekel v enega od klubov, kjer so hitro poklicali reševalce, pomagalo, da se je pred tem pričel ukvarjati s športom. Očetu storilca je povedal, da odpusti njegovemu sinu, saj je veren človek. Kot pozitivno je izpostavil, da so starši otroka predali policiji. Za konec pa je še dodal: "Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj poskuša biti boljši človek in da ni vse 'bling bling'. Življenje je vredno več kot 400 evrov." 

Mladoletnik v priporu

Vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič je v današnji izjavi za medije povedal, da je bil napadeni s prijatelji v bližnjem parku prireditvenega prostora v naselju Magdalena, kamor je prišel tudi osumljeni in žrtev zvabil stran od družbe znancev, poroča STA. Od žrtve je zahteval mobilni telefon in mu pri tem zagrozil z ostrim predmetom.

Žrtev in osumljeni sta se pred dogodkom poznala.

Ker mu napadeni ni hotel izročiti telefona, ga je osumljeni večkrat zabodel. Napadeni je nato poiskal pomoč varnostnika na prireditvenem prostoru. Žrtev in osumljeni sta se pred dogodkom poznala, je pojasnil Meglič. Zdravstveno stanje napadenega se izboljšuje, ostrega predmeta, s katerim je osumljeni napadel žrtev, pa policija še ni našla.

Za kaznivo dejanje ropa je predpisana zaporna kazen od enega do 10 let, enaka kazen velja za povzročitev posebno hude telesne poškodbe, mladoletno osebo pa lahko kaznujejo tudi z ukorom, nadzorom socialnega varstva, napoti v prevzgojni dom ali v zavod za usposabljanje.

Policisti so storilca včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika, ta pa je zanj odredil pripor. Za kaznivo dejanje ropa je predpisana zaporna kazen od enega do 10 let, enaka kazen velja tudi za povzročitev posebno hude telesne poškodbe. Po navedbah vodje mariborskih kriminalistov mladoletno osebo lahko kaznujejo tudi z ukorom, nadzorom socialnega varstva, napoti v prevzgojni dom ali v zavod za usposabljanje.

Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, na policiji dodatnih informacij o dogodku zaenkrat ne morejo posredovati.

Kupi v trgovini

Pet jezikov odpuščanja
Medosebni odnosi
24,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh