Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od božičnega v postni čas

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 20. 01. 2021 / 14:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2021 / 14:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Od božičnega v postni čas

Od božičnega v postni čas

Izšla je revija Magnificat za mesec februar.
Najkrajši mesec v letu povezuje dva bogoslužna kroga cerkvenega leta. S svečnico in podiranjem jaslic se še dotika božičnega časa, s pepelnico (17. februar) pa že sega proti velikonočnemu.

Podobno velja za naše molitveno življenje, ki je ena sama pot od Gospodovega učlovečenja do njegovega prihoda v slavi.

»V negotovih časih, ko se vendarle že kažejo znamenja upanja, naj tudi naše molitve ustrezajo okoliščinam in potrebam sveta in Cerkve. Poskušajmo zato v psalmih in Božji besedi ter besedilih iz izročila prepoznavati Božje sporočilo za naš čas.

Okrepimo se ob njih, da bomo iz teh nekaj minut molitvenega sobivanja z Bogom lahko nosili blagoslov v vse ostale ure dneva,« nas v uvodniku vabi brat Miran Špelič, urednik slovenske izdaje revije Magnificat.

Ne pozabimo na redovnice in redovnike, ki na svečnico (2. februarja) praznujejo dan posvečenega življenja. Lahko jih podpremo z devetdnevnico, ki je zapisana na zadnjem ovitku.

Na praznik sedeža apostola Petra (22. februarja), katerega podoba krasi tokratno naslovnico, je posebej zaželeno, da molimo za papeža Frančiška.

Za vstop v postni čas nas bosta s kratkimi mislimi ta mesec spodbujala p. Marko Ivan Rupnik in p. Tomáš Špidlík. Za celotno besedilo pa vzemite v roke knjigo z naslovom Dan pripoveduje dnevu, ki je izšla pri Družini.

Uredništvo Magnificata se vam zahvaljuje za vse fotografije monštranc, ki ste jim jih že poslali. Tisti, ki tega še niste storili, pa lahko kakšno fotografijo še pošljete.


Cena posameznega izvida je 5,50 evra. Letna naročnina za naročnike Magnificata z 10 % popustom je 59,40 evra. Letna naročnina za naročnike Družine s 15 % popustom je 56,10 evra. Ob naročilu prejmete darilo: knjigo 5 minut s Svetim Duhom. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh