Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od danes pogoj PCT velja tudi za študente, včeraj potrjenih 538 okužb

Za vas piše:
M. M.
Objava: 28. 08. 2021 / 08:51
Oznake: Covid
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2021 / 12:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Od danes pogoj PCT velja tudi za študente, včeraj potrjenih 538 okužb
V veljavo stopajo nekateri novi pogoji PCT. FOTO: Pexels

Od danes pogoj PCT velja tudi za študente, včeraj potrjenih 538 okužb

Od danes veljajo nekatere novosti pri ukrepih za omejevanje širjenja covida-19. Med drugim je pogoj PCT obvezen tudi za študente na fakultetah in udeležence športne rekreacije v zaprtih prostorih, ki so starejši od 15 let.

Za študente bo dovolj tedensko testiranje, ki bo brezplačno, prav tako za osebne asistente in gasilce.

Kdo še potrebuje tedensko testiranje?

Tedensko hitro testiranje, ki ga bo kril proračun, bo odslej veljalo tudi za osebe, ki delajo v projektih socialne aktivacije in v projektih večnamenskih romskih centrov, ter osebne asistente. Enako velja tudi poklicne in prostovoljne gasilce ter civilno zaščito, oziroma »osebe, ki izvajajo naloge zaščite in reševanja ob prometnih, industrijskih in drugih nesrečah, pri katerih so prisotne nevarne snovi, naloge tehničnega reševanja ob nesrečah v prometu in ob nesrečah na tekočih ter stoječih vodah ter druge naloge zaščite in reševanja širšega pomena«, poroča STA.

Tranzitni potniki, ki potujejo prek Slovenije, še vsaj do 5. septembra ob vstopu v državo ne potrebujejo dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Enako bo veljalo tudi za osebe, ki čez mejo prehajajo, ker prevažajo otroka, mlajšega od 15 let, zaradi njegove vključenosti v vzgojo in izobraževanje, če se vrnejo nazaj v dveh urah.

V petek so med 3103 PCR-testi odkrili 538 okužb.

Dva odmerka cepiva AstreZenece za izpolnitev pogoja cepljenosti

Po včerajšnji dopisni seji je vlada med drugim sporočila, da po novem tudi za cepivo AstraZenece veljalo, da se cepljenje izkazuje z dokazilom o drugem odmerku cepiva. Odlok po novem določa, da se cepljenje proti covidu-19 izkazuje z dokazilom o prejetem drugem odmerku cepiva proizvajalcev BioNTech in Pfizer, Sputnik, Moderna, Sinovac Biontech, Sinopharm, AstraZeneca, Serum Institute in AstraZeneca ali kombinacijo dveh od naštetih cepiv. Obenem se cepljenje proti covidu-19 izkazuje še z dokazilom o cepljenju s prvim odmerkom cepiva proizvajalca Johnson in Johnson.


Nalaganje
Nazaj na vrh