Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od danes vsi osnovnošolci spet v šolskih klopeh

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 01. 03. 2021 / 06:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2021 / 06:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Od danes vsi osnovnošolci spet v šolskih klopeh

Od danes vsi osnovnošolci spet v šolskih klopeh

Župnijska kateheza se do nadaljnjega še naprej izvaja na daljavo.

V šolske klopi se danes vračajo vsi osnovnošolci in dijaki zaključnih letnikov. FOTO: Tatjana Splichal



Zimskih počitnic je konec tudi na zahodnem delu države, z današnjim dnem se v šolske klopi tako vračajo vsi osnovnošolci in dijaki zaključnih letnikov v vseh slovenskih statističnih regijah vključno z obalno-kraško, ki je zaradi poslabšanja epidemiološke slike prešla nazaj iz oranžne v rdečo fazo.

Sredi februarja je vlada učencem prvega triletja osnovnih šol, ki so prvi končali pouk na daljavo, pridružila še vse ostale osnovnošolce in dijake zaključnih letnikov srednjih šol, za katere zdaj pouk poteka v mehurčkih, torej v matičnih učilnicah, v katerih tudi malicajo, medtem ko kosila šole organizirajo s čim manj mešanja učencev.

Kdaj se vračajo preostali dijaki?

Tudi podaljšano bivanje za učence prve triade poteka v matičnem razredu, starši četrto- in petošolcev pa so naprošeni, naj njihovi otroci, če je le mogoče, po pouku odidejo domov. Zaščitnih mask učencem v razredu ni treba nositi, obvezne pa so zunaj razreda.

Ni pa še znano, kdaj se bodo v učilnice vrnili preostali dijaki. Predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije Gregor Pečan je sicer za STA potrdil, da se bodo danes na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport pogovarjali glede epidemioloških ukrepov v šolah.

Kako je z veroukom?

Je pa Slovenska škofovska konferenca (SŠK) minuli teden sporočila, da se župnijska kateheza (verouk otrok) še naprej do nadaljnjega izvaja na daljavo. Za njeno izvajanje so potrebna ustrezna dovoljenja vlade in NIJZ, saj h katehezi prihajajo otroci iz različnih razredov in šol, kar povečuje možnost okužb.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Spet v šolo!

Od začetka šolskega leta okuženih 4,2 % mladoletnih

Šolarji se vračajo, prehod občinskih meja bo spet dovoljen [VIDEO]

Dodatno sproščanje ukrepov

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh