Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od pepelnične srede s papeževimi SMS-i skozi postni čas

Objava: 17. 02. 2012 / 09:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Od pepelnične srede s papeževimi SMS-i skozi postni čas

Štirideset dni, do sobote pred veliko nočjo, avstrijska katoliška Cerkev ponuja vsak dan brezplačen papežev navedek na mobilnem telefonu.

Od pepelnične srede dalje katoliška Cerkev v Avstriji v postnem času znova ponuja akcijo telefonskih sporočil s papeževimi besedami. Vsi, ki jih omenjena akcija zanima, bodo do sobote pred veliko nočjo štirideset dni vsak dan prejeli brezplačno sporočilo z navedkom papeža Benedikta XVI. Gre za papeževe besede iz govorov in pridig v preteklem letu, pa tudi iz zgodnejših zapisov. V Avstriji prijave sprejemajo prek mobilnega telefona z SMS sporočilom s šifro ‘Papst’ na telefonski številki 0664/6606651.

Kratka papeževa sporočila naj bi pripomogla k meditaciji in razmisleku o lastni veri, kar je tudi cilj omenjene akcije, je pojasnil tiskovni predstavnik Avstrijske škofovske konference Paul Wuthe. Ta ‘malce drugačna telefonska sporočila’ lahko razumemo tudi kot povabilo k ‘odklopu’ in ‘osredotočenju na bistveno’. Temu primeren je tudi izbor papeževih navedkov, ki ‘na eleganten način ubesedijo našo vero’. Navedki vsebujejo misli o ‘ Bogu in človeku’, ‘veri v Jezusa Kristusa pod okriljem Cerkve’ in ‘krščanskem življenju v svobodi in odgovornosti’.

Z akcijo telefonskih sporočil želi avstrijska Cerkev razširiti tudi spodbudo Benedikta XVI. iz poslanice ob svetovnem dnevu sredstev družbenega obveščanja, v kateri opozarja na ‘trenutke razmisleka’, nujno potrebne v dobi novih elektronskih medijev. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik avstrijskih škofov, omenjeno akcijo pri naših severnih sosedih prirejajo že četrtič.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh