Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odbojkarji naleteli na previsoko oviro, čaka jih tekma za bron

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 10. 09. 2022 / 23:30
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2022 / 00:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odbojkarji naleteli na previsoko oviro, čaka jih tekma za bron
FOTO: Odbojkarska zveza Slovenije/Twitter

Odbojkarji naleteli na previsoko oviro, čaka jih tekma za bron

Odbojkarji Slovenije po selitvi na Poljsko niso pokazali igre, ki jih je krasila v Stožicah. Reprezentanca Italije jim tako ni prepustila prav nobenih možnosti, da bi morebiti zaigrali v nedeljskem finalu. Toda kljub porazu prvenstva zanje še ni konec, saj jih čaka še tekma za tretje mesto. Tudi tokrat jim bo nasproti stal močan nasprotnik, to bo reprezentanca Brazilije.

Upali smo drugače, a reprezentanca Italije se je v polfinalu svetovnega prvenstva izkazala za pretežkega nasprotnika. Šlo je za nekakšno ponovitev lanskega finala evropskega prvenstva, ki sta ga reprezentanci Slovenije in Italije igrali v isti dvorani (Spodek v Katovicah). Lani so Italijani zmagali po petih nizih, letos pa slovenska igra ni bila na nivoju lanske. Slovenci so le s težavo držali priključek ter na koncu prepričljivo izgubili prav vse tri odigrane nize.

Reprezentanci tako iz tekme odhajata z različnima izhodiščema. Italijani bodo tako Poljakom skušali preprečiti izenačenje rekordnega trojčka zmag na svetovnih prvenstvih. Težka naloga pa čaka tudi Slovence. Nasproti jim bodo stali večkratni svetovni prvaki Brazilci. Le te so Poljaki po ogorčenem boju premagali šele po petih nizih. Slovenija tudi v tej tekmi prav gotovo ne bo favorit, a odbojkarji na tekmo prav gotovo ne bodo šli z belo zastavo.

Mali finale bo na sporedu ob 18.00 veliki finale in zaključek prvenstva pa ob 21.00.

Nalaganje
Nazaj na vrh