Zapri
Iskanje

Oddaja Reflektor: Zmigajmo se! [VIDEO]

Za vas piše:
Tina Martinec Selan
Objava: 24. 11. 2021 / 12:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 18:55
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Oddaja Reflektor: Zmigajmo se! [VIDEO]

Oddaja Reflektor: Zmigajmo se! [VIDEO]
Gost tokratne oddaje bo Primož Černilec. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor.
Se ob misli, da bi se v temi, mrazu in po možnosti še megli ali dežju odpravili ven, na zrak, najraje še globlje zavijete v odejo in ostanete na kavču? Po ogledu naše nove epizode ne bo več tako!

Naš gost Primož Černilec, učitelj športne vzgoje na OŠ Šenčur in predsednik Planinskega društva Kranj, je v svojih argumentih za gibanje tako prepričljiv, da bo zagotovo tudi vam dal misliti. O različnih vidikih gibanja, še zlasti gibanja otrok in mladostnikov, sta se pogovarjala z voditeljico Tino Martinec Selan.


Da je Primož Černilec odličen pri delu z otroki in mladino, dokazuje podatek, da imajo v  PD Kranj, katerega predsednik je, najbolj množičen obisk planinskega krožka v Sloveniji. Na enem od izletov, ki je bil zares rekorden, je šlo v hribe kar 256 otrok. Zato so jim na vlaku, s katerim so se peljali, priključiti 4 vagone, da so se lahko peljali vsi otroci. 

Poleg tega vsako poletje Primož organizira tudi planinski tabor na bohinjski Planini v Lazu, kjer otroci in on »živijo s planino«.


»Vsako gibanje je boljše kot nič. Na začetku je morda težko, a nagrajen si na cilju, npr. ko prideš na vrh hriba. Takrat pa si zelo vesel, da si naredil nekaj zase,« pravi Primož. 

O tem, kako je na Triglav peljal slepega paraolimpijca Sandija Novaka, kaj storiti, če se otroci »uprejo« hoji v hribe in o razliki med gibanjem za zdravje ter vrhunskim športom, ter še mnogočem smo se pogovarjali v oddaji. Ne zamudite je v sredo ob 20h na Youtube kanalu Družina media! 


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh