Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oddaja Reflektor: Zmigajmo se! [VIDEO]

Za vas piše:
Tina Martinec Selan
Objava: 24. 11. 2021 / 12:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 18:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oddaja Reflektor: Zmigajmo se! [VIDEO]
Gost tokratne oddaje bo Primož Černilec. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor.

Oddaja Reflektor: Zmigajmo se! [VIDEO]

Se ob misli, da bi se v temi, mrazu in po možnosti še megli ali dežju odpravili ven, na zrak, najraje še globlje zavijete v odejo in ostanete na kavču? Po ogledu naše nove epizode ne bo več tako!

Naš gost Primož Černilec, učitelj športne vzgoje na OŠ Šenčur in predsednik Planinskega društva Kranj, je v svojih argumentih za gibanje tako prepričljiv, da bo zagotovo tudi vam dal misliti. O različnih vidikih gibanja, še zlasti gibanja otrok in mladostnikov, sta se pogovarjala z voditeljico Tino Martinec Selan.


Da je Primož Černilec odličen pri delu z otroki in mladino, dokazuje podatek, da imajo v  PD Kranj, katerega predsednik je, najbolj množičen obisk planinskega krožka v Sloveniji. Na enem od izletov, ki je bil zares rekorden, je šlo v hribe kar 256 otrok. Zato so jim na vlaku, s katerim so se peljali, priključiti 4 vagone, da so se lahko peljali vsi otroci. 

Poleg tega vsako poletje Primož organizira tudi planinski tabor na bohinjski Planini v Lazu, kjer otroci in on »živijo s planino«.


»Vsako gibanje je boljše kot nič. Na začetku je morda težko, a nagrajen si na cilju, npr. ko prideš na vrh hriba. Takrat pa si zelo vesel, da si naredil nekaj zase,« pravi Primož. 

O tem, kako je na Triglav peljal slepega paraolimpijca Sandija Novaka, kaj storiti, če se otroci »uprejo« hoji v hribe in o razliki med gibanjem za zdravje ter vrhunskim športom, ter še mnogočem smo se pogovarjali v oddaji. Ne zamudite je v sredo ob 20h na Youtube kanalu Družina media! 


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh