Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odhodki višji od prihodkov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 07. 2021 / 10:45
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.07.2021 / 10:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odhodki višji od prihodkov
Državni primanjkljaj je v prvem polletju znašal 1,9 milijarde evrov. FOTO: Tatjana Splichal

Odhodki višji od prihodkov

Slovenski državni proračun je imel v prvem polletju približno 5,4 milijarde evrov prihodkov, kar je za 25,3 % več kot v enakem obdobju lani.

Odhodki državnega proračuna so v prvih šestih mesecih znašali približno 7,3 milijarde evrov, kar je za 18 % več kot v enakem obdobju lani. Primanjkljaj državnega proračuna je tako znašal 1,9 milijarde evrov, so sporočili z Ministrstva za finance. Podatke o državnem proračunu lahko sicer spremljate tudi na spletni strani proracun.gov.si, kjer je objavljen interaktivni grafični prikaz ključnih podatkov državnega proračuna, ki se vsakodnevno osvežuje.

Poleg podatkov o državnem proračunu so v Pregledu javnofinančnih gibanj objavljeni tudi podatki o mesečni realizaciji ostalih blagajn javnega financiranja: Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in proračunov občin.

Konsolidirana bilanca javnega financiranja, ki jo sestavljajo vse štiri javne blagajne, je v prvem polletju zabeležila približno 10,38 milijarde evrov prihodkov in 12 milijard evrov odhodkov.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh