Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Odlaganje krsta izkazuje pomanjkanje ljubezni’

Objava: 09. 07. 2009 / 08:47
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Odlaganje krsta izkazuje pomanjkanje ljubezni’

Argentinski nadškof zagovarja čimprejšnji krst otrok

Argentinski nadškof Hector Aguer iz La Plate (Buenos Aires) je ta teden pozval starše, naj ne storijo napake in celo greha s tem, ko otrokom ne omogočijo takojšnjega prejema zakramenta svetega krsta, z lažno utemeljitvijo, naj se otrok sam odloči za krščanstvo, ko bo starejši. Po njegovem mnenju starši s tem izkazujejo pomanjkanje ljubezni do svojih otrok, saj sicer zanje poskrbijo na vse mogoče načine, odtegnejo pa jim največji dar, Boga samega.

Nadškof v svoji oddaji 'Ključi do boljšega sveta' pojasnjuje, da to napako pogosto storijo tudi starši, ki so sicer prejeli dobre temelje verske vzgoje, zato se mu zdi nepojemljivo, da na ta način nasprotujejo nauku Cerkve. Če so ti starši resnično katoličani, ki živijo svojo vero, bi si za svojega otroka ne mogli želeti več kot neprecenljivi dar nebeške milosti.

Poleg tega se nadškofu Aguerju zdi nenavadno, kako nekateri starši po eni strani želijo otrokom prepustiti odločitev o tem, ali bodo kristjani ali ne, po drugi strani pa ne vidijo nikakršne težave v tem, da jim zapovedujejo in prepovedujejo na vseh drugih področjih vzgoje, skušajo oblikovati njihov okus in jim celo predlagajo, katero športno moštvo naj podpirajo. Obenem jim v najodločilnejših letih, ko se oblikuje otrokova osebnost, odtegujejo dar vere in Božje milosti, svari nadškof.

Nadškof ugotavlja, da je v Argentini krst sicr še vedno cenjen, vendar se poleg odlaganja prejema zakramenta pojavljajo še druge težave, kot je denimo izbira poganskih in nenavadnih krstnih imen. Številni starši se ne zavedajo povsem, čemu se obvežejo, ko dajo otroka krstiti. Če otroka krstijo v določeni veri, so ga dolžni v tej veri tudi vzgajati, pojasnjuje nadškof.

Ob koncu svoje vernike poziva, naj vera v Argentini ne postane zgolj kulturni vidik njihovih življenj, ampak naj lepoto krsta dojamejo na globji način, ‘saj se prek zakramenta svetega krsta Božja ljubezen razodeva v vsej svoji milosti odrešenja in nas sprejme v družino Božjih otrok’.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh