Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odlična tekma z veliko napako, Slovenija potuje domov

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 14. 09. 2022 / 23:41
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2022 / 07:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odlična tekma z veliko napako, Slovenija potuje domov
Luka Dončić po tekmi ni skrival razočaranja. FOTO: Twitter

Odlična tekma z veliko napako, Slovenija potuje domov

Košarkarji Slovenije se poslavljajo od naslova prvakov, ko so ga osvojili pred petimi leti. Slovenski cilji so bili tudi tokrat veliki, zaradi česar je na prvenstvo potoval tudi najboljši igralec zadnjega evropskega prvenstva Goran Dragić. Slovenci so tekmo izgubili le za tri točke, a resnici na ljubo dobro igro prikazali le v četrtini in pol.

Sijajna tekma. Lahko rečemo, da je ponudila vse, kar lahko košarka ponudi, a žal z eno veliko, neodpustljivo napako. Slovenski košarkarji potujejo domov. Toda za to so si krivi povsem sami. Prvi dve četrtini so v obrambi namreč igrali izjemno slabo in tekmeci s Poljske so jim v vsaki nasuli po 29 točk.

V drugi četrtini je našim košarkarjem zmanjkalo tudi energije v napadu. Slovenija je tako ob polčasu zaostajala za velikih 19 točk (39:58). Slovenski košarkarji bi se v tistem trenutku lahko tudi predali, a so iz slačilnice prišli s povsem drugačnim pristopom. V tretji četrtini so tako bili v škripcih Poljaki, saj se je Slovenija približala le na točko zaostanka in v začetku zadnje četrtine tudi povedla z (68:64). Toda v tistem trenutku se je slovenski nalet končal, do konca so z nekaj slovenskimi prebliski bolj ali manj igrali le še Poljaki in se na koncu tudi zasluženo veselili največje zmage v zgodovini poljske košarke (87:90).

Slovenci so se tako pridružili preostalima favoritoma prvenstva, Grčiji in Srbiji, ki tudi ne bosta videla bojev za medalje.

V reprezentanci Slovenije je z 21 točkami blestel le Vlatko Čančar, kapetan Goran Dragić jih je dosegel 17, precej poškodovani Luka Dončić pa je tokrat dosegel 14 točk.

Polfinalna para prvenstva sta tako Poljska in Francija ter Španija in Nemčija, ki sta bili v četrtfinalu uspešni že v torek.

.

Nalaganje
Nazaj na vrh