Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Serena Williams zaključila športno kariero, odslej bo mama

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 03. 09. 2022 / 11:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2022 / 16:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Serena Williams zaključila športno kariero, odslej bo mama
Teniška legenda se poslavlja: Serena Williams. FOTO: Wikimedia Commons

Serena Williams zaključila športno kariero, odslej bo mama

Serena Williams, ena najboljših teniških igralk v zgodovini tega športa, je odigrala zadnji dvoboj v karieri.

40-letna tenisačica, ta mesec bo dopolnila 41 let, je na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku izgubila dvoboj tretjega kroga proti Avstralki Ajli Tomljanović. Po navedbah STA je okoli 24.000 navijačev na stadionu Arthur Ashe Williamsovo po več kot treh urah igre kljub temu slavilo kot zmagovalko.

V slovo teniški legendi je na igrišču iz zvočnikov zadonela pop klasika Tine Turner »Simply The Best«.

Ob slovesu z igrišča je teniška legenda pomahala zbrani množici, se značilno zavrtela, ob tem pa je iz zvočnikov zadonela pop klasika Tine Turner »Simply The Best«, poroča britanski BBC. Oblečena je bila v bleščeč dres, navdihnjen z oblekami umetniških drsalk, ki so ji ga posebej za ta turnir oblikovali pri športnem podjetju Nike, in z diamanti okrašene športne copate.


Njeno slovo je bilo izjemno čustveno: »Zahvaljujem se vsem, ki so tukaj, ki so mi stali ob strani toliko let, desetletij. O moj Bog, dobesedno desetletja,« je dejala Williamsova, ki je svoj prvi profesionalni turnir odigrala leta 1995 v starosti 14 let.

»Toda vse se je začelo pri mojih starših. In zaslužita si vse. Zato sem jima res hvaležna … In ne bi bila Serena, če ne bi bilo [sestre] Venus, zato hvala, Venus. Ona je edini razlog, da je Serena Williams kdaj koli obstajala.«

Sestri Williams na turnirju Pam Shrivers leta 1993. FOTO: Wikipedia/Kingkongphoto & www.celebrity-photos.com

Odslej bo s hčerko prepevala karaoke

Serena Williams je v svoji karieri osvojila 23 grand slamov, šestkrat je zmagala na Odprtem prvenstvu ZDA, na svojem poslovilnem turnirju pa je z dvema presenetljivima zmagama v uvodnih krogih navijačem vzbudila upe na morebitni 24. naslov na turnirjih za veliki slam, s katerim bi izenačila rekord vseh časov Avstralke Margaret Court.

Športna kariera Williamsove je bila za njeno petletno hčerko Olympio zelo težka.

Po porazu proti Tomljanovićevi je bil to najverjetneje zadnji dvoboj Williamsove na turnirjih za grand slam v njeni dolgoletni in veličastni karieri, kajti izjemna športnica je že pred nekaj tedni pred prihodom v New York napovedala, da zaključuje svojo športno pot.

Kot je pojasnila v pogovoru za medije, se želi zdaj bolj posvetiti materinstvu: hčerka Olympia, ki je za mamo doslej navijala s tribun, je stara pet let. Williamsova je priznala, da je bila njena športna kariera za deklico zelo težka. Zdaj bosta po napovedih »skupaj uživali v stvareh, za katere doslej nisva imeli časa ali priložnosti«. Kot je poročal britanski BBC, petletnica najraje prepeva karaoke.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh