Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odlikovanje za nuncija v Veliki Britaniji

Objava: 17. 04. 2012 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odlikovanje za nuncija v Veliki Britaniji

Msgr. Antonio Mennini je prejel odlikovanje Srebrna vrtnica sv. Nikolaja, namenjeno osebam, ki se po zgledu sv. Nikolaja odlikujejo pri svojem delovanju za cerkveno občestvo.

Apostolski nuncij v Veliki Britaniji, msgr. Antonio Mennini, je prejel odlikovanje Srebrna vrtnica sv. Nikolaja. Kot je minuli teden poročal Radio Vatikan, gre za ugledno akademsko in cerkveno odlikovanje, ki ga od leta 2005 dalje podeljuje Inštitut za ekumenske študije Univerze v Fribourgu v Švici. Podeli ga osebam, ki se po zgledu sv. Nikolaja odlikujejo pri svojem delovanju za cerkveno občestvo in prizadevanju, da je Božja ljubezen med ljudmi vidna.

Doslej so Srebrno vrtnico sv. Nikolaja med drugimi prejeli pravoslavni metropolit Kiril, sedanji moskovski patriarh; msgr. Eleuterio Fortino, nekdanji podtajnik Papeškega sveta za pospeševanje edinosti med kristjani; armenski patriarh v Carigradu Mesrob; ter nemška evangeličanska teologinja Fairy von Lilienfeld. Srebrno vrtnico, ki vsebuje delčke relikvij sv. Nikolaja, vsako leto podelijo glede na odločitev kapitlja katedrale v Fribourgu, predloge pa podajo utemeljitelji odlikovanja.

Msgr. Mennini bo odlikovanje uradno prejel na slovesnosti v katedrali sv. Nikolaja v Fribourgu 9. maja letos, na praznik prenosa svetnikovih relikvij iz Mire v Bari. Preden je prišel v London, je Mennini poslanstvo apostolskega nuncija opravljal v Bolgariji, Rusiji in Uzbekistanu. Zaradi svojega poznavanja pravoslavnega sveta je bil tudi povabljen, da se istega dne, 9. maja, udeleži prvega narodnega srečanja Švicarske škofovske konference in zbora pravoslavnih škofov za območje Švice. Naslov njegovega predavanja na srečanju, ki ga v Fribourgu prirejajo 8. in 9. maja, bo ‘Pravoslavni in katoliški kristjani v Rusiji’.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh