Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odmevi na oznanila župnije Bevke

Objava: 17. 09. 2008 / 11:06
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odmevi na oznanila župnije Bevke




Stališče Nadškofije Ljubljana do vsebine oznanil župnika iz župnije Bevke

Župnik iz župnije Bevke g. Janez Očkon je v pisnih župnijskih oznanilih vernike k bližajočim se parlamentarnim volitvam pozval na nekoliko nenaveden način. V zvezi s tem objavljamo stališče Nadškofije Ljubljana.

Cerkev na Slovenskem se je do soudeležbe kristjanov pri reševanju družbenih vprašanj opredelila že pred meseci, in sicer v dokumentu Odgovorni za življenje in prihodnost Slovenije, pod katerega so se podpisali Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci, Slovenska Karitas in Svet katoliških laikov Slovenije (prim. http://pravicnost-mir.rkc.si/). V njem sta med drugim zapisana povabilo k osebni presoji, saj »evangelij katoličanov ne zavezuje k točno določenemu političnemu programu, na podlagi katerega naj bi sodelovali v družbenem in političnem življenju,« (str. 4) ter spodbuda k zavzemanju za krščanske vrednote, predvsem za spoštovanje človekovega dostojanstva.

Škofje so v času pred volitvami v uradnem listu Sporočila slovenskih škofij vernike povabili k molitvi za domovino in za modrost pri sprejemanju odločitev, ki bodo zaznamovale prihodnost našega naroda.

Za besedilo Oznanil župnije Bevke je odgovoren avtor, torej tamkajšnji župnik, vsebina pa avtomatično ne predstavlja uradnega stališča krajevne Cerkve, v tem primeru Nadškofije Ljubljana, saj v nekaterih delih celo nasprotuje uradnemu učenju Cerkve. Ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran je župnika Očkona v telefonskem pogovoru na to tudi opozoril, le-ta pa je omenjena oznanila že odstranil z oglasne deske.


Nadškofija Ljubljana

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh